Els 4 grups de l’oposició presentem una moció en defensa de totes les persones perseguides, agredides i reprimides per defensar la llibertat i la democràcia

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

Els grups municipals de Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya-AVANCEM, CridaxLleida-CUP i Comú de Lleida presentarem al ple de la Paeria una moció conjunta en defensa de totes les persones perseguides, agredides i reprimides per defensar la llibertat i la democràcia, amb els següents acords:
Primer.- L’Ajuntament de Lleida felicita al conjunt de la ciutadania de Lleida que ahir es va mantenir ferma en la defensa dels drets i llibertats a la ciutat davant les actuacions criminals emparades pel Govern de l’Estat espanyol i, alhora, condemna amb rotunditat la violència d’estat practicada a la ciutat de Lleida per part del govern espanyol i dels seus cossos policials i que va causar 111 ferits a la Regió Sanitària de Lleida, un d’ells molt greu al barri de la Mariola.
Segon.- L’Ajuntament de Lleida mostra tota la seva solidaritat a tots els pobles i ciutats de Lleida i Catalunya que ahir van veure’s colpits per la violència dels cossos de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil durant la jornada del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.
Tercer.- L’Ajuntament de Lleida reconeix i agraeix la tasca efectuada pels membres del Cos de Mossos d’Esquadra i el Cos de Bombers i la resta de serveis públics que van defensar la voluntat del poble de Catalunya d’acudir a les urnes.
Quart.- El Ple de l’Ajuntament de Lleida reprova al Paer en Cap per l’actitud i les declaracions en les que justificava l’ús de la violència de l’Estat a la ciutat de Lleida i n’exigeix la immediata dimissió; a la vegada, el ple de l’Ajuntament de Lleida reprova el silenci còmplice de la resta de regidors del Grup Municipal Socialista, així com també als Grups Municipals de Ciutadans i del Partit Popular davant dels fets ocorreguts a la ciutat de Lleida.
Cinquè.- L’Ajuntament de Lleida procedirà a presentar una denúncia penal i una querella criminal contra el cos de la Policia Nacional, el cos de la Guàrdia Civil, els comandaments d’aquests dos cossos a Lleida, la subdelegada del Govern de l’Estat espanyol a Lleida (Sra. Inma Manso), el delegat del Gobierno de España a Catalunya (Sr. Enric Millo), el Ministro del Interior (Sr. José Ignacio Zoido) i el president del Gobierno de España (Sr. Mariano Rajoy) per les accions violentes i de caràcter criminal ocorregudes a Lleida el dia 1 d’octubre de 2017.
Sisè.- L’Ajuntament de Lleida procedirà a declarar com a persones i institucions non grates el cos de la Policia Nacional, el cos de la Guàrdia Civil, els comandaments d’aquests dos cossos a Lleida, la subdelegada del Govern de l’Estat espanyol a Lleida (Sra. Inma Manso), el delegat del Gobierno de España a Catalunya (Sr. Enric Millo), el Ministro del Interior (Sr. José Ignacio Zoido) i el president del Gobierno de España (Sr. Mariano Rajoy) per les accions violentes i de caràcter criminal ocorregudes a Lleida el dia 1 d’octubre de 2017.
Setè.- L’Ajuntament de Lleida procedirà a presentar una reclamació judicial contra l’Estat espanyol i els seus responsables polítics pels danys patrimonials i els danys i perjudicis ocasionats al conjunt dels centres que ahir van ser destrossats per la violència desfermada de l’Estat espanyol a la ciutat de Lleida.
Vuitè.- L’Ajuntament de Lleida assumirà tots els costos corresponents a la defensa i assistència jurídica necessària per a totes aquelles persones que ahir van ser víctimes de la violència a la nostra ciutat.
Novè.- Donar trasllat dels presents acords al Govern de la Generalitat, als grups polítics del Parlament de Catalunya, a l’Associació de Municipis per la Independència, a l’Associació Catalana de Municipis, a Òmnium Cultural, als grups polítics del Congrés i del Senat, al Ministeri de l’Interior i a la presidència del Govern espanyol.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest