Els bancs deuen més de 150.000 euros a la Paeria

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , .

Cinc entitats bancàries deuen a l’ajuntament de Lleida 151.540.16 euros, segons ha admès l’equip de govern de la Paeria en resposta a una de les preguntes que des del Comú de Lleida li vam fer al ple del passat 31 de juliol: “En relació al decret 2968, preguntem: L’ajuntament té tractes amb entitats bancàries moroses? En cas afirmatiu, quines són i quines quantitats ens deuen?”. Segons la Paeria, el deute de les 5 entitats moroses amb l’ajuntament va des dels 102.803 que deu una d’elles, fins als 3.006 de la menys morosa.
Malgrat que l’equip de govern adverteix en la seua resposta del suposat “caràcter reservat de les dades d’acord amb l’article 95 de la Ley General Tributaria i, amb els articles 95.4 i 95 bis de la Ley 34/2015 de 21 de setembre publicada en el BOE núm 227 de data 22 de setembre de 2015″ els regidors del Comú de Lleida consideren que la informació té un clar interès públic i que no afecta a dades reservades de caràcter personal, motiu pel qual es podria fer pública. Els regidors entenen que els empara l’esperit i el text de la Ley de transparencia, acceso a la información pública y buen gobierno, que permetria que qualsevol ciutadà pogués sol·licitar, i en el seu cas, obtenir de l’ajuntament, aquesta mateixa informació.
Els regidors Sergi Talamonte i Carlos González facilitem, en base al que hem exposat, una part de la informació, però lamentem estar lligats de mans i peus per poder fer el que entenem que correspondria: donar a conèixer als ciutadans de Lleida, amb tot el detall, els deutes que tenen entitats bancàries amb el seu ajuntament.
Es tracta de deutes en expedients d’executiva, o sigui, que ja han estat reclamats prèviament en via ordinària sense que les entitats hagin efectuat el pagament.
Deute bancs distorsionat

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest