En Comú Podem Terres de Lleida celebra l’assemblea per validar la llista i seguir articulant el marc de treball i el programa

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies.

En Comú Podem celebra demà dissabte 14 de novembre a les 10h a l’Associació FUTUR de la Mariola (c. Artur Mor – Blocs Joan Carles 43) una assemblea que validarà la llista de la candidatura a les Terres de Lleida per a les eleccions del 20 de desembre amb tres punts a tractar:

  1. Validació de la llista electoral
  2. Consensuar el marc de treball de l’assemblea
  3. Elaboració del programa electoral

L’assemblea és oberta, i hi prendran part les diferents formacions polítiques que conformen la candidatura En Comú Podem a les Terres de Lleida: El Comú de Lleida, Podem, ICV, EUiA, Comú de Tàrrega i el Comú de Solsona. En la darrera assemblea no hi va haver consens sobre la llista, i es va encomanar a un grup negociador amb representants de les diferents forces fer una nova proposta de llista que s’ha consensuat i que és la que se sotmet a validació en l’assemblea d’aquest dissabte.
Des del Comú de Lleida -que ha de ratificar la seua participació en aquesta candidatura en l’assemblea del proper 22 de novembre- es defensarà que l’assemblea d’en Comú Podem sigui sobirana, un espai de treball obert i col·legiat i que treballi en consens. I es defensarà que els candidats es comprometin a acatar els acords i el codi ètic que emanin d’aquesta assemblea. Seguim treballant intensament perquè aquesta il·lusió conjunta ens porti a construir una candidatura unitària per canviar l’actual escenari polític. Us animem a què participeu en l’assemblea d’aquest dissabte. Us facilitem la ubicació:

Ubicació assemblea dissabte 14 (c/Artur Mor - Blocs Joan Carles 43)

Ubicació assemblea dissabte 14 (c/Artur Mor – Blocs Joan Carles 43)


Acords de l’assemblea d’En Comú Podem
L’assemblea celebrada dimecres 11 de novembre ja va acordar l’esperit que ha de tenir aquesta candidatura unitària. La unió de persones, plataformes ciutadanes i partits ha de funcionar realment com una unitat on les decisions, siguin de l’àmbit que siguin, es prenen de manera col·legiada, i no com a exercici d’un poder parcel·lat entre les diverses forces que integren la  candidatura.  En la línia de presentar-nos com a força realment unida a l’entorn d’un programa, el consens hauria de ser el criteri de presa de decisions. Consens no equival necessàriament a coincidència plena, sinó a acord que una proposta és el millor que en un moment donat podem acordar entre tots, fins i tot si no és el millor per a cadascú, i que per aquest motiu ens comprometem tots plegats amb ella. La idea de fons és que cap proposta tiri endavant si no podem assumir-la de manera conjunta, que ens vegem tots plegats obligats a intentar convèncer-nos els uns als altres i a assumir renúncies particulars en benefici de línies d’actuació que a tots ens semblin una millora, fins i tot si a ningú no li sembla la millor millora. I si inevitablement s’ha d’anar a una votació, aquesta ha de comptar amb una majoria àmplia del 80% dels vots.
Assemblea ECP 11 novembre

Assemblea ECP 11 novembre


L’assemblea de dimecres 11 de novembre també va acordar el caràcter que ha de tenir aquest espai unitari o de confluència:

  • Defensa del municipalisme ciutadà, que ja està demostrat que es pot governar d’una altra manera, apostant per una política que defensi els drets socials, els serveis públics, el bé comú, la transparència i la honestedat. La pertinença a l’espai comú suposa també la implicació en el treball municipal, en la construcció d’un espai de municipalisme assembleari… Aprofitar-ho per construir xarxa municipal, comarcal, provincial
  • Radicalització democràtica mitjançant el dret a decidir. Exigència d’un referèndum vinculant sobre el futur polític de Catalunya en el qual totes les opcions es puguin expressar lliurement amb totes les garanties.
  • Pla de rescat ciutadà contra la crisi i les polítiques d’austeritat, amb l’objectiu d’aturar el retrocés democràtic viscut aquests últims anys (reforma laboral, privatitzacions mafioses, pobresa energètica, Llei Montoro…).
  • Emprendre mesures per construir processos de canvi i aturar problemàtiques que afecten més enllà de l’àmbit estatal (TTIP, canvi climàtic…).
  • Protagonisme ciutadà en la campanya i en l’acció política, incorporant persones, denúncies i propostes vinculades a les diferents lluites socials, com les del dret a l’habitatge, defensa dels serveis públics i dels drets laborals, entre d’altres.
  • Model assembleari, democràcia participativa i transparència. Cal potenciar al màxim la participació de la persones implicades en el projecte, i de la ciutadania en general, en tots els mecanismes de presa de decisions. És important posar en marxa totes les eines al nostre abast per facilitar que la informació arribi a tota la ciutadania.
  • Constituir un grup propi al Congrés, independent a l’hora que fraternal i cooperatiu amb els grups que conformin Podem o Izquierda Unida a nivell espanyol i altres grups de confluència del País Valencià, Euskadi, Galícia.

Podeu seguir En Comú Podem Terres de Lleida a les xarxes socials:
A Facebook: https://www.facebook.com/EnComuPodemPonent/
A Twitter: https://twitter.com/ECP_Ponent
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest