Trobada amb veïnes de la Mariola per recollir les problemàtiques que viuen al barri

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , .

Sergi Talamonte, regidor del Comúdelleida d’Habitatge i Transició ecològica, i Jaume Rutllant, d’ERC i Regidor de barri de la Mariola, s’han reunit aquest matí a la Paeria amb membres de l’associació Mariola en Moviment i veïns i veïnes del barri de la Mariola per escoltar-los i recollir algunes de les problemàtiques que viu el barri. S’ha fet trasllat als regidors de situacions que afecten a la gent del barri.

Algunes de les problemàtiques recollides més complexes i que cal afrontar des d’ara mateix, són:
– Problemes de salubritat, d’accés a aigua potable i de control de plagues d’animals com rates o paneroles en alguns blocs de pisos. La situació és molt greu i requereix una actuació immediata.

– Negociacions amb els bancs en casos de recuperació d’habitatge. Cada cas és diferent i requereix una actuació individualitzada. De manera general hi ha casos on l’accés al lloguer social és molt clar i altres casos que requereixen un procés de negociació amb el banc. Les facilitats del banc per acceptar el lloguer social són diferents en cada cas i cal un treball per garantir l’accés a un habitatge a totes les famílies, on l’EMU hi ha de tenir un paper destacat.

– Problemàtica amb la renda garantida. Quan un o més membres d’una unitat familiar comencen a treballar temporalment, d’acord amb la llei es retira la renda garantida o una part important d’aquesta. Però quan la feina es perd o s’acaba (com per exemple a causa de la temporalitat en llocs de treball de recollida de fruita), la família pot arribar a estar fins a mig any o més esperant per recuperar l’ajuda. És paradoxal que sovint les famílies es trobin en una situació en la que creuen que no els surt a compte trobar feina. A llarg termini aquesta situació pot causar una problemàtica de cronificació de l’atur al barri.

Els regidors han recollit aquesta problemàtica i s’han compromès amb les entitats i les veïnes a convocar una reunió amb el Consell de barri de la Mariola, un ens acordat al cartipàs d’aquest mandat 2019-2023 format per totes les entitats del barri i les persones particulars que hi vulguin participar. Aquesta trobada serà a finals de mes i tindrà per objectiu fer trasllat als veïns i veïnes de quina és la situació actual al barri i quina és la previsió d’actuació i calendari en els mesos vinents, una actuació de forma coordinada entre totes les àrees de l’ajuntament implicades: habitatge, serveis socials, regidories de barri i participació, entre altres.

En les properes setmanes es treballarà en planificar les actuacions als barris a curt i mitjà termini, actuant també amb els casos d’emergència que no es poden demorar i que són una prioritat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest