Ens comprometem des de la Mariola a fer una política activa i descentralitzada als barris

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Comú de Lleida, Lleida and tagged , .
Featured Video Play Icon

La nostra candidata a les eleccions municipals del 28M, Laura Bergés, ha visitat el barri de la Mariola al costat de Jordi Cipriano, número 3 de la llista, i de David Salcedo, número 9. Tots tres han compartit amb els veïns i les propostes del seu programa per als diferents barris de la ciutat, i més concretament, les mesures previstes per a la zona 09, la Mariola.

El comúdelleida ha fet política activa als barris, especialment en àmbits com el Centre Històric i la Mariola, que tenen necessitats específiques en aspectes bàsics, com per exemple amb l’habitatge de lloguer social“, explicava Cipriano.

El foment de la descentralització d’accions d’àrees com Cultura, Festes i Esports és una de les nostres propostes destacades, defensant una estructura administrativa municipal que permeti l’accés als serveis bàsics per part de tota la ciutadania. “És essencial descentralitzar-la, capgirant el plantejament de relació unidireccional entre administració i ciutadania que es manté actualment i que és poc permeable a la participació i a la presa de decisions col·lectives,” destacava la cap de llista, Laura Bergés.

Entre les propostes específiques per part del comúdelleida per al barri de la Mariola i voltants, hi ha la de garantir la continuïtat al festival Enre9 –que aquests dies celebra la seva segona edició- amb la dotació de pressupost de diverses regidories, a més d’acompanyar la creació de l’escola d’arts com a projecte comunitari.

Una de les coses que es van treballar, des del comúdelleida, va ser l’impuls en la dinamització de l’àrea de participació per als col·lectius del barri de la Mariola, a més de donar l’oportunitat a l’autoorganització dels projectes als barris“, remarcava David Salcedo, membre de la candidatura i veí de la Mariola.

Seguint amb aquesta línia, Laua Bergés proposava portar a terme un pla de xoc als blocs Juan Carlos i Ramiro Ledesma que inclogui accions per dignificar habitatges, per fomentar el civisme i la convivència, amb reforç d’assistents i educadores socials.

Cal donar continuïtat a les intervencions comunitàries que s’han portat a terme, ampliar progressivament les intervencions a tots els barris de la ciutat, a més de detectar especificitats pròpies de determinats barris per impulsar accions que atreguin la resta de la ciutat” proposava la candidata Laura Bergés.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest