Ens reunim amb la Fundació d’Arrels Sant Ignasi per valorar el funcionament de l’acollida a temporers i de les polítiques d’inclusió

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , , , .

Avui, la regidora Laura Bergés del comúdelleida ha mantingut una reunió amb la Rosa Majoral, directora d’Arrels Sant Ignasi i la Maria Soler, cap de l’àrea d’acollida de la fundació per abordar la situació crítica que es viu a Lleida durant la campanya de fruita i amb l’increment dels problemes de pobresa i discriminació.

Durant la trobada, Bergés ha expressat la seva profunda preocupació per la saturació que pateixen les entitats del tercer sector, que cobreixen el dèficit de les polítiques públiques, però sense un marc de coordinació amb l’administració i sense recursos pressupostaris suficients.

L’entitat i la regidora han coincidit en la insuficiència de recursos disponibles per a l’atenció a temporers durant la campanya de la fruita. Aquesta manca de recursos està tensant els serveis bàsics que ofereix l’entitat, com la consigna, la bugaderia i les dutxes.

La regidora Laura Bergés i les representants de la Fundació han subratllat aquesta situació com a preocupant, ja que les instal·lacions actuals no són suficients per atendre totes les necessitats, fet que ha deixat una quinzena de persones dormint a fora del pavelló, en solars al Centre Històric i sota ponts de la ciutat.

La insuficiència dels recursos està generant una situació insostenible, amb persones que es veuen obligades a dormir en condicions deplorables. És imprescindible garantir una acollida digna per a tots els temporers, que ja sabem que arriben cada any a Lleida“, afegia la regidora.

En la reunió també, s’ha identificat l’absència d’un pla d’intervenció clar i la manca d’un equip dinamitzador al Centre Històric, perquè pugui implementar accions necessàries per millorar la situació del barri i l’atenció a les persones. “Malgrat les múltiples promeses de treball comunitari fetes pel Govern, aquestes no s’estan complint“, denunciava la Laura Bergés.

A més, des de l’entitat Arrels Sant Ignasi s’ha constatat que hi ha moltes dificultats amb l’empadronament, un procés clau per accedir a serveis bàsics i drets fonamentals. “La complexitat i les traves administratives impedeixen que moltes persones puguin registrar-se adequadament, cosa que agreuja la seva situació de precarietat. És crucial que s’agilitin aquests processos per garantir que tothom tingui accés als serveis essencials i es pugui integrar de manera efectiva“, defensava el grup municipal.

Davant d’aquestes situacions, des del comúdelleida s’ha destacat la necessitat de donar un impuls a les polítiques municipals d’inclusió i atenció social i de millorar la coordinació de l’Ajuntament amb aquestes entitats. “La nova Taula interdepartamental de polítiques d’atenció a persones en situació de vulnerabilitat hauria de servir per incorporar les entitats del tercer sector a la planificació de les polítiques socials i d’inclusió, però veiem que el govern de moment no les està tenint en compte“, lamentava Laura Bergés.

El comúdelleida reitera el seu compromís de seguir treballant per una Lleida més justa i equitativa, on les entitats socials tinguin el suport necessari per continuar la seva tasca en benefici dels més vulnerables.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest