Ens reunim amb l’Associació de Veïns i Veïnes de la Bordeta

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Comú de Lleida and tagged , , , , .

La regidora Laura Bergés del comúdelleida, es va reunir amb la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Bordeta, per abordar qüestions essencials per la millora del barri. L’objectiu principal de la reunió ha estat identificar les àrees de millora i establir estratègies col·lectives per resoldre els reptes locals de la zona.

El veïnat de la Bordeta ens transmet demandes en neteja, manteniment de carrers, i il·luminació que són comunes al conjunt de la ciutat i als quals l’ajuntament no està sabent donar una resposta adequada“, valorava la regidora del comúdelleida Laura Bergés.

En aquesta línia, la regidora del comúdelleida va traslladar a l’Associació de Veïns les propostes que el grup municipal ve fent en les negociacions pressupostàries per augmentar el pressupost per microurbanisme i manteniment de la via pública i per desenvolupar campanyes de sensibilització i control en l’àmbit de la neteja.

Des del comúdelleida fa temps que reclamem que, tal com indica el contracte de neteja i recollida de residus, es destini l’1% del valor del contracte a campanyes de sensibilització, uns diners que ara s’estan destinant a finançar la Fundació Lleida 21“, recordava Laura Bergés

Durant la reunió les veïnes instaven la millora del manteniment de les voreres, la urbanització de diferents carrers de la Bordeta, i millores en la il·luminació. “L’enllumenat i el seu manteniment és un altre element a millorar, amb més control del manteniment que fa l’empresa, per tal de garantir la il·luminació suficient i generar més seguretat“, afegia la regidora.

En matèria de mobilitat, la presidenta de l’Associació veïnal i les representants del comúdelleida van coincidir en la necessitat d’implantar aparcaments dissuasoris i polítiques transversals per impulsar el transport públic. “La millora de les freqüències dels autobusos, ajudaria a donar vida al barri i facilitaria la reducció del trànsit“, explicava Laura Bergés, que va defensar les polítiques de pacificació del trànsit i vianalització de carrers, entre ells el tram d’Hostal de la Bordeta, un aspecte que compta amb l’oposició de l’Associació de Veïns i Veïnes.

En les reunions amb les associacions veïnals que està mantenint el comúdelleida, es constata que moltes de les peticions que el veïnat fa temps que reclama, amb molts punts en comú a tots els barris, no troben una resposta adequada de l’ajuntament.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest