“ERC ha de demanar a JuntsxCat un posicionament inequívoc contra la corrupció”

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

El Comú de Lleida ha iniciat els primers contactes amb ERC per explorar possibles acords en base a temes de ciutat i prioritats, constatant una àmplia coincidència de programa. Una sintonia d’entesa programàtica i de prioritats per a la ciutat que obre possibilitats de treballar plegades pel canvi que demana la ciutat. Per parlar de possibles acords amb el Comú, ERC ha de deixar clar el compromís amb una política honesta i sense clientelismes, i això passa per ser exigents amb JuntsXCatalunya, per les pràctiques, presumptament corruptes, evidenciades a la Diputació.

Cal que ERC exigeixi a JuntsXCat un posicionament inequívoc contra la corrupció, que cessi Joan Reñé com a diputat provincial i l’aparti, com a condició mínima per tenir un escenari de negociació per un acord de governabilitat. És inadmissible que JuntsXCat mantingui Reñé a la Diputació quan està imputat per suposada corrupció en el ‘cas Boreas’ i que permeti que aquesta mateixa persona participi en la comissió que investiga la seua presumpta gestió fraudulenta o que el mantingui en l’executiva del partit.

Des del Comú es defensa que tot possible acord s’hauria de bastir en base a un model de ciutat, i no pas de repartiment de cadires. I aquest nou model de ciutat que ha demanat la gent no es pot sustentar en formacions que no hagin fet net, que no actuïn amb la contundència que pertoca davant indicis de corrupció. El nostre propi codi ètic estableix la renuncia immediata a tots els càrrecs, davant la imputació de delictes relacionats amb corrupció, i exigim a qui vulgui establir acords que s’ho apliqui.

El Comú de Lleida va designar ahir l’equip negociador que participarà en els contactes que es portin a terme amb diferents formacions. El diumenge 9 de juny el Comú celebrarà una assemblea on es valoraran els possibles escenaris per aquest mandat i es decidirà quina és l’opció escollida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest