El govern ha d’aclarir si el seu model inclou algun equipament col·lectiu per a temporers

Publicado el Publicado en Notícias.

El govern ha d'aclarir si el seu model inclou algun equipament col·lectiu per a temporers

Esperem que enterrar el projecte de l’ECMU no signifiqui enterrar la solució als problemes d’allotjament de temporers

«Esperem que l’anunci de l’alcalde de que no hi haurà alberg a Pardinyes no signifiqui que no hi haurà un equipament per a allotjament de temporers, perquè fa falta», ha declarat la regidora del comúdelleida, Laura Bergés, que també ha reclamat celeritat al nou equip de govern per garantir que la propera temporada Lleida disposarà dels recursos necessaris per atendre les persones que venen a la ciutat per la campanya de la fruita.

«Nosaltres ens vam oposar al model d’equipament que havia plantejat l’anterior govern, però tenim clar que, a més de reforçar el programa de pisos de lloguer, avançar en l’allotjament en les explotacions i millorar la coordinació amb altes municipis, a Lleida fa falta un espai d’allotjament col·lectiu per a les persones que venen en la temporada de collita», ha afegit.

El comúdelleida reitera que cal dissenyar dispositius diferents per a l’atenció a la inclusió social i l’atenció a temporers. En quant a inclusió social, el Comú aposta per reforçar la política «primer la casa» (housing first) amb més habitatge públic i social, un equipament per desenvolupar programes d’inclusió i un equipament de baixa exigència. En aquest sentit, la portaveu del comúdelleida ha assenyalat que «celebrarem que el govern negociï fons de la Generalitat per a la reforma de Josefines per tenir un equipament d’inclusió social, que també ens fa molta falta, però això no resoldrà les necessitats en la campanya de la fruita».

Per a l’atenció a temporers, el comúdelleida reclama el reforç del programa de pisos de lloguer per a temporers que va endegar Sergi Talamonte des de la regidoria d’Habitatge al 2021 i que es faciliti l’allotjament a les explotacions, evitant que sigui una porta a l’especulació urbanística a l’Horta. Però considera que també caldrà algun equipament col·lectiu per allotjar les persones mentre no troben feina i pis, o a les que venen per treballar però no ho aconsegueixen, tot sovint per falta de permís de treball. «Hem demanat a l’alcalde que ens aclareixi quin és el seu model per evitar que aquestes persones acabin vivint al carrer o en un dispositiu temporal, com el dels Camps Elisis, que considerem que no és l’idoni».

El comúdelleida ha traslladat també al govern els seus dubtes sobre la possibilitat d’anul·lar la licitació en marxa per a la construcció de l’ECMU i en aquest sentit li ha demanat que aclareixi si el que estan plantejant és que no es faci cap equipament a Pardinyes o que se’n redefineixin la capacitat i el usos.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest