Iniciem la plantació prop d’una cinquantena d’arbres en els patis dels centres educatius de Lleida

Publicado el Publicado en Ciudad para vivir, Comú de Lleida, Notícias, Paeria y etiquetado .

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat la plantació de prop d’una cinquantena d’arbres en els diferents patis dels centres educatius de la ciutat, entre ells l’Escola Països Catalans, l’escola bressol municipal de La Mitjana, l’Escola de Pardinyes o l’Institut Escola Torre Queralt, entre altres.

El tercer tinent d’alcalde i regidor de transició ecològica, Sergi Talamonte, ha compartit amb els infants de l’escola Països Catalans la primera de les plantacions. “Gràcies als nous arbres, hem aconseguit canviar la fesomia del pati de l’escola, que ha passat a ser un petit bosc amb ombra”, ha destacat. Talamonte ha remarcat la importància de la plantació i millora del verd urbà, una de les prioritats de la regidoria i de tot el govern municipal en aquest mandat. “Aconseguir una ciutat més verda és un dels nostres objectius irrenunciables, pels avantatges que comporta en reducció de la contaminació de l’aire, la lluita contra el canvi climàtic i per un major confort als carrers”, ha assenyalat.

La intenció de la regidoria de Transició Ecològica és potenciar també el valor social de les plantacions, fent-les amb col·lectius i escoles de la zona, generant vincles entre les persones i amb l’entorn més proper. La participació dels centres educatius amb les plantacions de la ciutat es coordina des de l’Agenda 21 Escolar de Lleida.

Plantació a l’escola Països Catalans (imatge de Paeria)

Plantació a l’escola Països Catalans (imatge de Paeria)

Cal destacar que l’Ajuntament de Lleida plantarà aquest hivern prop de 900 arbres i 1.200 plantes arbustives arreu de la ciutat. La distribució del nou arbrat, que conclourà a finals de març, prioritza els carrers i altres espais que n’estaven mancats, així com els patis de centres educatius i altres espais verds. Les plantacions ja s’han iniciat i s’aniran duent a terme durant les pròximes setmanes, amb la previsió d’acabar-les abans de finals de març.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest