-
Fem la primera instal·lació d’autoproducció solar fotovoltaica sobre un edifici municipal
🌞 El Ple aprova cedir la coberta del CC Balàfia a Fundació Lleida 21 per a fer la primera instal·lació d’autoproducció sobre edifici municipal. Una enorme notícia: actuem davant l'Emergència Climàtica, és urgent, per molt que alguns partits de l'oposició hi vulguin posar traves -
Hem declarat 388 pisos buits en situació anòmala i sembla que al PSC, Cs i PP no els ha agradat
El darrer ple de l'any ha començat mogut, sembla que al PSC, Cs i PP no els agrada que el regidor d'habitatge Sergi Talamonte treballi per fer complir la llei.Hem declarat 388 pisos buits en situació anòmala d'entre els ¡¡¡2000 pisos!!!! desocupats que s'han detectat a la ciutat.
Perquè cap banc ni immobiliària pot actuar contra la llei i contra el dret a l'habitatge.
-
Els primers 24 habitatges en règim cooperatiu de cessió d’ús a Lleida, a Cappont
Lleida estrenarà durant el primer trimestre de 2021 el primer projecte de la província d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús, que comptarà amb 24 pisos i 6 més per a emergència social, tots ells en un edifici a CappontEl regidor d’Habitatge, Sergi Talamonte, ha ofert el “màxim suport per part de l’Ajuntament” al projecte i ha animat a la ciutadania a sumar-s'hi entrant a https://ladinamofundacio.org
-
2020, un any on, malgrat tot, han passat coses bones
Resumir un any mai es fàcil, i quan l'any és el 2020, encara menys. Hem fet una mirada en positiu a l'any que deixem enrere per revisar algunes de les coses que hem sembrat, i també algunes de les moltes coses a millorar.No hi ha cap inversió milionària que hipotequi el futur de Lleida. No hi ha cap gran obra que es pagui amb diners que no tenim. No hi ha projectes faraònics, no hi ha aparador.
No fem grans inversions. Però sí, tenim projecte de ciutat, tenim ambició de fer una Lleida amb més igualtat, més oportunitats, més saludable, més amable
Tanmateix, queda molt per fer i tot és possible, i el calaix de reptes i projectes està ple. Perquè la intel·ligència col·lectiva no requereix grans inversions, però dóna grans resultats.
1. Hem aconseguit que Lleida sigui Zona 30 i treballem per una mobilitat segura i sostenible
2-Activa’t a Casa, un programa per motivar la gent gran a mantenir-se en forma durant el confinament
3-Impulsem que el Bosquet de la Bordeta sigui el 16è Parc Urbà de Lleida
4- Signem un conveni amb Aqualia per protegir el dret de tothom a l’accés a l’aigua
5- A l’equador del mandat hem plantat 2300 arbres i hem completat actuacions com la de Corregidor Escofet, amb 1000 m² més de zona verda
6. Nou web de pressupostos oberts, més transparència per consultar els comptes i més de 60.000 factures
7. Hem reestructurat el deute de l’EMU i hem fet viables polítiques d’habitatge
8. No ho hem aconseguit encara. Seguim aportant per dignificar l’atenció a les persones temporeres
9. Introduïm la progressivitat en els impostos per a que qui més té pagui més
10. En marxa la Bústia Ètica per a denúncies i comunicacions de fets contraris als principis de bon govern o a l’ordenament jurídic
11. Entrem a l’AMEP, una nova associació municipalista per defensar l’energia pública
12. Propiciem uns pressupostos que responen a les necessitats de la gent i que mantenen la despesa en busos
13. Obrim portes a diverses alternatives habitacionals com la masoveria urbana o les cooperatives d’habitatge
14. Al 2020 Lleida suma un centenar d’instal·lacions de plaques solars i l’autoconsum elèctric es dispara a tot el municipiDesitgem que al 2021 celebrem tot el que val la pena i que siguem llavor de prosperitat.
-
"Plantarem a Lleida 1433 arbres per millorar la qualitat de vida i combatre l'emergència climàtica"
L’Ajuntament de Lleida iniciarà a principis d’any una de les plantacions d’arbrat més grans que s’han fet en els últims anys a la ciutat, amb 1.433 arbres i un miler d’arbustos nous, que contribuiran a dotar de més verd als carrers, reomplint escocells que feia molt temps que estaven buits.El paer en cap, Miquel Pueyo, ha subratllat l’aposta de la Paeria per una ciutat més verda i sostenible, dins de les mesures de lluita contra el canvi climàtic, mentre que el tercer tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha assenyalat que aquesta plantació d’hivern prioritzarà l’arbrat d’alineació als carrers de la ciutat. “Serà una plantació centrada al nucli urbà i per tant tindrà una repercussió en la qualitat de vida, en la millora contra el canvi climàtic, la reducció de l’efecte d’illa de calor i per donar benestar físic i emocional a la ciutadania de Lleida”, ha afirmat Talamonte, qui ha volgut agrair la tasca del personal tècnic de la regidoria per dur endavant aquest pla i altres millores com el nou contracte de jardineria.
La campanya de plantació prioritzarà l’arbrat d’alineació en carrers que no disposaven d’arbres o en tenien molt pocs com la mitjana de Baró de Maials i els laterals i rambla de Corregidor Escofet. També es durà a terme una reconversió de l’arbrat de la plaça Sant Pere, la creació de masses arbrades en les entrades de gespa del polígon del Segre i l’avinguda Miquel Batllori i reposicions al llarg del Gran Passeig de Ronda. Igualment, està prevista la renovació d’arbrat en carrers de Vila-Montcada, l’avinguda de Pinyana, la Canalització del riu Segre i l’entrada a Lleida per l’avinguda Barcelona entre d’altres.
Dels 1.433 arbres que es plantaran un total de 1.109 seran a la ciutat i els 324 restants a espais naturals i equipaments del territori, concretament a la nova actuació del Camí del Riu que obre el tram nord, i al Refugi dels Peluts, ubicat a la Caparrella. També es plantaran 1.000 arbustos principalment al Camí del Riu.
-
"Hem avançat però cal anar més enllà de la Ciutat30 i canviar la mobilitat posant la gent al centre"
No us perdeu l'entrevista que li han fet al Sergi Talamonte a la Cope:
"Cal anar més enllà de la Ciutat30 i canviar la mobilitat posant la gent al centre i ho farem amb el lideratge de l'alcalde Pueyo" -
Conveni per a reactivar la Xarxa Solidària de Lleida
Avui ha passat una cosa molt transcendent i que té a veure amb la gent d'aquesta ciutat fantàstica on vivim.La Paeria ha signat un conveni amb la FAVALL i amb la FCVS per treballar conjuntament i reactivar la Xarxa Solidària de Lleida.
-
Lleida, reconeguda com la ciutat amb millors resultats en la recollida selectiva de paper i cartró
"Un premi que correspon a tota la gent de Lleida que amb els vostres actes quotidians contribuïu a fer possible la transició ecològica" diu el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte.Enfilem un 2021 on seguirem avançant en la reducció de la generació de residus, amb projectes d’envergadura com la implantació del porta a porta a Pardinyes-Balàfia.
-
La Generalitat posa d'exemple la bústia ètica de la Paeria, que rep en mig any 67 queixes ciutadanes
La bústia ètica de la Paeria ha rebut en mig any 67 queixes ciutadanes, la majoria sobre temes d’urbanisme, neteja, medi Ambient i qüestions referents a la guàrdia urbanaEls ajuntaments de Lleida, Terrassa i BCN han explicat les experiències en la implementació de canals anònims d’alerta d’irregularitats a l’Administració. A Lleida fa mig any que es va posar en marxa la bústia ètica, instrument de protecció de les persones alertadores davant casos de mala praxi i corrupció a l’Administració pública. La regidora de Participació i Lluita contra la corrupció de l’Ajuntament de Lleida, Elena Ferre, ha explicat el funcionament de la bústia ètica, que en aquest mig any ha rebut 67 queixes, de les quals només 24 han estat anònimes. Se n’han respost 59 i n’hi ha 8 en tràmit. El medi ambient i la neteja (amb 14 queixes), l’urbanisme (amb 13) i temes referents a la Guàrdia Urbana (amb 9) han estat els principals temes, així com la disciplina d’activitats (6) i la mobilitat (5). “L’eina s’ha posat a l’abast de la ciutadania i ha estat instrument de suport i acompanyament molt positiu des del moment de la seua implementació, per exemple en casos com els d’abusos que hi va haver a l’Aula de Teatre”, ha remarcat Ferre.
Per la seua part, la Síndica de la Paeria, Dora Padial, ha valorat de molt positius els primers sis mesos de bústia ètica i de bon govern, que ha multiplicat per tres la feina de la Sindicatura però que ha esdevingut “Una eina àgil i efectiva per a que la ciutadania pugui efectuar les queixes de forma anònima”. La Sindicatura ha constatat que la ciutadania està essent molt respectuosa i fent bon ús d’aquesta eina, mentre que la Síndica ha treballat amb eficiència, i malgrat que disposa de 3 mesos per respondre, s’ha aconseguit fer-ho sempre dins el primer mes. La bústia ètica és efectiva perquè el ciutadà efectua la queixa en primera instància, sense haver de passar abans per l’ajuntament.
Les jornades les organitza la Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, amb motiu de la posada en marxa de la nova Bústia Ètica de l’administració autonòmica, així com de la celebració, el dia 9 de desembre, del Dia internacional contra la corrupció.
-
"El treball del Comú, i el d’altres grups, ha facilitat que els pressupostos 2021 siguin millors"
Elena Ferre, regidora del Comú de Lleida: "El nostre treball, i el d’altres grups, ha facilitat que aquests comptes siguin millors, assolint gran part dels objectius a través de consensos. El consens no és pas fàcil, i menys amb forces polítiques a cops antagòniques però la ciutadania ens el reclama. Volem agrair des del Comú l’esforç que tothom ha fet, perquè la bona política és aquella capaç d’arribar a acords, assumint renúncies en pro del bé comú" -
Els comptes EMU aprovats aporten capacitat de fer polítiques d'habitatge essencials en temps COVID19
🏠 La Junta General de l'EMU aprova amb abstenció del PSC i vot en contra de Cs i PP, els comptes 2021 amb una reducció del deute de l’empresa de 4,3 M€ 💰
Incrementen la capacitat per fer polítiques d'habitatge, una part essencial en temps de COVID19 amb una #EmergènciaHabitacional que malauradament s'accentua
"Els habitatges tenen una funció social i no es pot permetre que grans tenidors tinguin habitatges buits mentre patim una emergència habitacional" conclou el president de l'EMU Sergi Talamonte -
El Comú de Lleida dóna més temps a la negociació del pressupost i s’absté a la Comissió d’Economia
El Comú de Lleida s’ha abstingut aquest migdia en la primera votació del pressupost de la Paeria per al 2021, que s’ha fet en el marc de la Comissió Informativa d’Economia, i manté obertes totes les portes al diàleg amb els altres socis del govern municipal per assolir un acord satisfactori per totes les parts de cara al Ple de pressupostos del proper 27 de novembre.La regidora del Comú, Elena Ferre, que ha participat en la comissió, desmenteix que l’abstenció d’avui sigui “cap acte hostil cap als socis de govern”, sinó que ho planteja com “una oportunitat més per seguir amb la negociació i el diàleg” amb l’objectiu de “poder assolir un acord en la setmana que queda fins al Ple per tirar endavant uns pressupostos més consensuats i que siguin la millor eina pensant en el conjunt de la ciutadania de Lleida”.
Ferre s’ha mostrat convençuda que «hi haurà avenços en els propers dies per complir amb allò a què ens vam comprometre quan vam signar el Pacte de Sant Joan” i que es podrà presentar un document “que permeti rebre el vist-i-plau de l’Assemblea del Comú, que és en definitiva qui decidirà el nostre posicionament final sobre els comptes”.
La regidora de Participació i Lluita contra la corrupció ha recalcat: “mantenim el nostre compromís i lleialtat amb un govern del que ens sentim part nuclear”. I s’ha remès al comunicat que va fer públic el Comú ahir al migdia per referir-se als aspectes que es continuen negociant “amb voluntat constructiva” per arribar a un acord final.