Estudis comercials tancats a pany i forrellat per evitar cap discrepància respecte al que defensa el govern

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

Des del Comú de Lleida demanem a l’alcalde Àngel Ros que posi a disposició de tothom, ciutadania i grups municipals, els resultats complets dels estudis comercials perquè entenem que les millors decisions per a la ciutat sorgiran de debats on no s’exclogui a ningú. Dimecres es presentaven els estudis comercials i, tres dies després, el grup municipal del Comú continua sense tenir-hi accés. Només disposem d’un breu resum, malgrat haver demanat al gabinet d’alcaldia el document complet. L’actitud de presentar a l’opinió pública només determinades dades i barrar el pas de l’oposició i dels mitjans de comunicació al conjunt dels estudis denota una voluntat per part de l’equip de govern de transmetre a la població una idea concreta més que no pas de fomentar el debat que està demanant la ciutadania i el petit i mitjà comerç en un tema cabdal per al futur de la ciutat.
Barrar l’accés a la informació i tancar el debat ens porta a un relat únic, el de l’equip de govern
El sr. Àngel Ros té tot el dret a defensar les superfícies comercials a partir de la informació de què disposa. El mateix dret que tenim la resta de grups municipals a accedir a una informació necessària per fer valoracions i posicionar-nos sobre una qüestió rellevant per la ciutat. Una informació que, per altra banda, ha costat 50.300 euros més IVA a l’erari públic

estudis

Presentació estudis comercials davant els grups municipals


L’estratègia de bloquejar la informació per a que no arribi a les veus discrepants evidencia l’interés de la Paeria per afavorir la implantació d’aquestes grans superfícies comercials. Una estratègia intencionada que ja vam veure en les presentacions públiques, on s’han separat comerciants, grups municipals i mitjans de comunicació en 3 reunions diferents. Aquest fet denota un interés per evitar la interacció i el debat entre ells, que, sota el nostre criteri, seria molt necessària i profitosa.
Fins i tot anant més enrere ja evidenciem com el procés és va condicionar des de l’origen, amb uns estudis licitats amb un fraccionament del contracte que considerem irregular. Ens preguntem si també amb aquest procés de licitació -sense concurrència ni competència clara- hi havia la voluntat d’incidir en els resultats dels estudis. Es fa un ús dels estudis comercials opac, unidireccional i sense mirar cap al bé Comú, i desviant l’objecte d’aquests treballs, que -recordem- s’han encomanat per al POUM i no pas per validar projectes comercials concrets.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest