Exigim que es creï la Comissió per la igualtat d’oportunitats i contra la segregació escolar, com vam acordar fa 3 mesos

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

El Comú de Lleida ha demanat a l’equip de govern que compleixi el que es va acordar en el passat Consell Escolar Municipal i constitueixi dins el CEM la Comissió per la igualtat d’oportunitats i contra la segregació escolar amb l’objectiu de reequilibrar la distribució de l’alumnat als centres escolars de Lleida. En el prec que l’agrupació d’electors formularà en el ple de maig també demanem que la Paeria vetlli per l’aplicació de les recomanacions del Síndic de Greuges per tal de revertir la situació de segregació escolar extrema en els centres educatius de Lleida.
En l’Informe sobre la Segregació Escolar presentat pel Síndic de Greuges l’any 2016, se’ns alertava sobre els desequilibris existents en la composició social dels centres escolars a Catalunya, i s’assenyala que Lleida ocupa el 9è lloc en l’índex de municipis de més de 10.000 habitants amb més segregació escolar (curs 2013-14).
En el passat Consell Escolar Municipal del 28 de febrer van sorgir diverses veus per demanar la creació d’una comissió de treball específica per tractar i solucionar aquest problema, que arrosseguem fa anys a Lleida, la qual cosa va ser acceptada per la regidora d’educació Montse Parra. Un compromís que no s’ha complert 3 mesos després i que no es pot demorar, més encara si tenim en compte que a dia d’avui ja es disposa de les dades de preinscripció per al curs 2017-18 i d’una imatge fidedigna de la composició social dels centres escolars al municipi.
Una Lleida que és Ciutat Educadora, Ciutat Amiga de la Infància, o fins i tot  “Città dei Bambini” no pot permetre que s’hi vulneri el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats. La segregació escolar vulnera aquest dret, protegit per la Convecció de les Nacions Unides dels drets dels infants i per la legislació en matèria d’educació. L’objectiu de la lluita contra la segregació escolar és vetllar perquè els diferents centres d’una mateixa zona tinguin una composició social similar entre ells i equivalent a la de l’entorn on s’ubiquen.

Consell Escolar Municipal (foto Herminia Sirvent, Paeria)


 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest