Exigim responsabilitats polítiques a Postius o que sigui cessat per l’alcalde

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

Arran de l’obertura d’un expedient per part de la Paeria a instàncies d’Antifrau pel Cas Singular, que es va tancar en fals amb la destitució del regidor d’Esports

El Comú de Lleida exigeix que l’actual primer tinent d’alcalde de la Paeria i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, assumeixi responsabilitats polítiques arran de l’obertura d’un expedient d’informació prèvia per part de la Paeria a petició de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per unes presumibles anomalies en matèria de contractació pública entre 2019 i 2020, que afecten la seva regidoria i la d’Esports.

Ja en aquell moment, el Comú va reclamar que els fets del Cas Singular, pel qual s’havien encarregat diversos treballs sense concurs a una empresa que durant la passada campanya de les municipals havia donat suport explícit a Junts per Catalunya, havien de tenir conseqüències per a Postius. Aleshores el cas es va tancar en fals amb el cessament del regidor d’Esports, Sergio González, que va deixar el grup de Junts i es va quedar com a regidor no adscrit.

Des del Comú de Lleida ja vam considerar llavors que González havia estat un cap de turc i que Postius havia eludit la seva responsabilitat última com a titular d’Urbanisme. Tal i com vam dir en aquell moment, si el regidor d’Urbanisme no fa cap assumpció de responsabilitat, demanarem al paer en cap, Miquel Pueyo, que el destitueixi.

La regidora del Comú Elena Ferre, que en el moment d’esclatar el cas era titular de l’àrea de Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció, considera que l’informe raonat enviat el passat 11 de novembre per l’Oficina Antifrau de Catalunya a la Paeria “constata que l’informe que vam fer conjuntament amb la regidora Jordina Freixenet com a responsable de Transparència alertant d’un possible conflicte d’interès tenia total fonament” i considera que “Toni Postius hi té una responsabilitat clara perquè és qui tenia capacitat per prendre decisions des d’Urbanisme i qui acumulava la major part dels contractes amb aquesta empresa”.

Recordem que l’informe elaborat quan el comúdelleida era al govern municipal evidenciava que des de la regidoria d’Urbanisme i des de la d’Esports s’havien acumulat en 12 mesos contractes menors amb l’empresa Singular fins a sumar més de 120.000 euros, la part més quantiosa dels quals (115.110,23€) corresponien a Urbanisme.

Ferre també destaca el fet que l’expedient de l’OAC segueix en curs i no està tancat, tal i com ha volgut donar a entendre el regidor de Junts Joan Ramon Castro en una tertúlia radiofònica. “Justament, si Antifrau fa una petició d’actuació a la Paeria i dona un període de 30 dies per donar-hi resposta, és perquè ha constatat indicis de conflicte d’interessos i actuacions que tenen tota l’aparença d’haver-se fet incorrectament”.

 

Mira els antecendents del cas:

El Comú de Lleida demana que s’assumeixi la responsabilitat política davant la manca d’ètica pública i el clientelisme en contractacions d’Urbanisme i Esports

Comú de Lleida: compromís amb l’ètica pública i el bon govern

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest