“Facilitem la transició energètica alliberant teulats i sòl municipal per instal·lar-hi energia fotovoltaica”

Posted on Posted in Comú de Lleida, Paeria and tagged , .

Pla d’impuls a la generació d’energia solar fotovoltaica per convertir Lleida en la capital solar de Catalunya, identificant els espais aptes i fent un concurs públic durant 2020

Dins l’objectiu de fomentar i facilitar la transició cap a un model d’energia sostenible i respectuós amb el medi ambient, el govern de la Paeria facilitarà la instal·lació d’energia fotovoltaica als teulats d’edificis municipals i en terreny propietat de l’Ajuntament. Amb aquesta finalitat, els tècnics ja treballen en l’elaboració d’un inventari de terrenys i teulades d’equipaments de l’Ajuntament aptes per acollir instal·lacions fotovoltaiques, descartant aquells que no puguin ser utilitzats per estar protegits o per ser patrimoni, i identificant entre els espais els més òptims per característiques tècniques com l’ombreig, la inclinació o la superfície.

Un cop completat aquest llistat d’espais municipals adequats per a la instal·lació de plaques solars, la Paeria traurà a concurs durant 2020 la seua cessió d’ús per un temps determinat a empreses privades o a iniciatives col·lectives de particulars de Lleida, a través d’una licitació conjunta de teulades solars dels edificis públics i de terrenys municipals.

Una de les prioritats del govern d’Entesa és posicionar-nos davant el repte de la transició energètica per fer-la efectiva i implantar accions concretes per tal de contribuir a la generació d’energia renovable. L’objectiu durant el mandat és mobilitzar la inversió pública i privada necessària per a instal·lar potència fotovoltaica de 32 MW en grans instal·lacions fotovoltaiques situades en terrenys o edificis municipals, fet que equival a 48 hectàrees i uns 22 milions d’euros d’inversió.

Dins el marc de Municipàlia, el regidor de transició Ecològica Sergi Talamonte ha participat en la taula de debat per a la impulsió d’instal·lacions de fotovoltaica al municipi de Lleida, on ha tractat amb les principals empreses del sector del territori els topalls i les oportunitats del sector de la fotovoltaica, així com les mesures i els projectes possibles a impulsar a curt termini.

L’impuls de la producció d’energia fotovoltaica per a autoconsum és una de les prioritats del govern de l’Ajuntament de Lleida per fer front a l’Emergència climàtica.

Més info:

Lleida passa a l’acció davant l’emergència climàtica

Presentem unes ordenances fiscals socialment més justes i que fan possible la transició ecològica

La trobada ha comptat amb la presència de representants de les empreses CIMNE, Km0 energy, Sofos, Jorfe, Becqel, Katae, Margalló Project, Som Energia i HolaLuz.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest