Ho han tornat a fer: la Paeria infla les dades de despesa social un 81% per fer creure que som líders en despesa social

Posted on Posted in Notícies and tagged .

La Paeria torna a inflar les dades, en aquest cas un 81,22%, per presentar-se com la ciutat catalana amb més inversió social quan en realitat segueix per sota del 10è lloc entre els municipis de més de 50.000 habitants, amb una despesa real de 107,50 euros per habitant. Podeu comparar el gràfic que ha fet el PSC i el que hem fet, a sota, des del Comú:

gràfic en despesa social 2015 -conjunt

Fa un any vam desmuntar la mentida que l’equip de govern difonia a bombo i plateret assegurant que érem la ciutat catalana que més inverteix en despesa social. Explicàvem que inflaven les dades amb la trampa de computar com a inversió social la seguretat social de tots els seus treballadors. Descobert el parany, l’equip de govern va rectificar i en els pressupostos 2016 va deixar de posar la seguretat social en el sac de la despesa social, com es pot veure a “actuacions de protecció i promoció social” (15,26 milions, 110 €/habitant). Als pressupostos 2017 la baixada en aquesta àrea s’accentua fins als 15,11 milions (109 €/hab).

Les dades del 2015, però, encara fan trampa. L’equip de govern, tot i ser plenament conscient de les greus imprecisions en les dades que ha fet arribar al ministeri, tot i haver reconegut que les dades no s’ajusten a la realitat, no ha tingut problema en tornar a treure pit.

Us expliquem com hem fet els càlculs

L’actual equip de govern ha tornat a inflar les dades amb 11,63 milions de seguretat social dels quals -com a màxim- tan sols s’haurien de computar 1,17 milions (corresponents a la seguretat social dels treballadors que treballen efectivament en l’àmbit social). Si es fessin els càlculs de manera correcta i restant el que no toca (10,46 milions de la seguretat social dels treballadors que no estan en l’àmbit social) ens quedaria una inversió real en despesa social de 14,89 milions al 2015. 107,5 euros per habitant. O sigui que la Paeria infla un 81% les dades quan parlen de 194€ per habitant.

Com va fer fa un any, l’equip de govern està reproduint aquesta falsedat als mitjans de comunicació, al web de la Paeria, al butlletí electrònic de l’ajuntament i previsiblement a la revista de la Paeria.
Tot s’hi val per aparentar? L’agrupació d’electors del Comú de Lleida pensem que la ciutadania mereix honestedat dels seus representants i mai cap mentida. El Comú considera que qui governa és un servent del poble, i aquest no mereix falsedats. Per això demanem una rectificació pública a l’equip de govern.
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest