Informacions sobre les darreres actuacions del Comú

Posted on Posted in Notícies.

Benvolgudes, benvolguts,
Informacions diverses aparegudes a la premsa o difoses per les xarxes socials han generat alguns equívocs sobre les actuacions del comúdelleida. Amb l’objectiu d’aclarir-los i de mantenir-vos informats us adrecem aquestes línies.
Les eleccions municipals són cada cop més a prop, i si volem crear una candidatura de confluència no s’hi val a badar. Per això, el comúdelleida participa fins allà on arriben les forces en tots els espais que d’una manera o d’una altra puguin contribuir a aquest objectiu, tant en l’àmbit dels moviments socials i agrupacions ciutadanes com en el dels partits polítics.
En el moment present participem en l’Assemblea en defensa dels serveis públics, en l’Observatori municipal del deute, i en la Coordinadora de marees i altres col·lectius de Lleida.

En l’àmbit més pròpiament electoral hem mantingut i seguim mantenint trobades amb representants dels partits d’esquerres i d’organitzacions socials que hi han volgut ser presents.

En l’àmbit més pròpiament electoral hem mantingut i seguim mantenint trobades amb representants dels partits d’esquerres i d’organitzacions socials que hi han volgut ser presents. No sempre els mateixos, però en unes o altres trobades hem estat treballant amb Procés constituent, EUiA, Podem, ERC, Pirates de Catalunya, ICV i NECat. Fruit d’aquest treball ha estat el document programàtic integrat per propostes dels diversos partits i del propi Comú, i que vam presentar i assumir com a propi a la darrera Assemblea del Comú de Lleida. Considerem aquest treball, i aquest document, valuosos per si mateixos amb independència de qui o de quina manera s’integri finalment en la candidatura.
Tal i com vam exposar a la darrera assemblea, les coincidències en línies de programa no equivalen a la confluència en una llista única, i la poca definició en aquest aspecte per part d’alguns partits i algunes malfiances sobre la capacitat dels grans partits d’actuar amb independència de les seves estructures i interessos partidistes està dificultant arribar a la confluència electoral.
Un altre espai de treball, en els seus inicis promogut per la CUP, que sempre ha volgut treballar i mantenir la seva relació amb nosaltres fora de la taula de partits, i de manera especial fora de qualsevol possible confluència amb ERC i ICV, és l’anomenada Assemblea 2015, que també declara les seves intencions de treballar per una candidatura ciutadana d’esquerres. En el moment actual, membres del comúdelleida s’han integrat en les comissions que aquesta Assemblea ha creat, amb la intenció d’explorar quines possibilitats s’obren i si realment es tracta d’un procés que pugui confluir amb les línies de programa i d’organització que l’Assemblea del Comú ha anat aprovant.
Aquí les dificultats per la confluència vénen, d’una banda, de la negativa de la CUP de Lleida a treballar amb ICV i ERC, cosa que en canvi si està passant a bona part dels ajuntaments de Catalunya, i de l’altra, de comprovar fins a quin punt els criteris establerts a les primeres assemblees d’aquesta plataforma, estan oberts a aportacions, opinions i possibles nous consensos amb les diverses forces que podríem contribuir a fer créixer el projecte o si són un cos tancat definit pels membres originaris de la plataforma.

Molts lleidatans i lleidatanes estan il·lusionats i compromesos amb el projecte de candidatura conjunta de les esquerres i moviments socials de Lleida.

Molts lleidatans i lleidatanes estan il·lusionats i compromesos amb el projecte de candidatura conjunta de les esquerres i moviments socials de Lleida. El comúdelleida ja fa dos anys que hi treballa. Aquest repte, però, tan sols el podrem assolir si uns i altres evitem contribuir a generar equívocs o suspicàcies quan, si alguna cosa ha caracteritzat i caracteritza aquest projecte, és la voluntat d’integració, de no exclusió i de netedat en la relació amb tots aquells que, d’una manera o d’una altra, s’hi han interessat.

Entre tots plegats, seguim treballant.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest