Instem a prendre accions immediates davant el problema de les colònies de gats

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , .

El comúdelleida expressa la seva preocupació pel creixent problema de les colònies de gats ferals a la ciutat i insta al govern local a posar en marxa solucions efectives per abordar aquesta qüestió urgent.

Malgrat l’aprovació d’una partida pressupostària destinada a aquesta problemàtica, el govern no ha pres cap acció concreta fins ara, deixant la situació en un estat d’inacció preocupant“, reclamava la regidora del comúdelleida Laura Bergés.

El grup municipal recorda al govern la seva responsabilitat envers el benestar animal i la salut pública, i insta a donar prioritat a aquesta qüestió. A més, el comúdelleida demana la reactivació immediata de la Taula Animalista Municipal per coordinar les accions necessàries i involucrar a la comunitat en la cerca de solucions.

El govern ha d’actuar en la gestió de les colònies de gats, en lloc de deixar aquesta responsabilitat en mans de voluntaris. Cal que l’administració local assumeixi la gestió de manera integral, assegurant un seguiment adequat i el compliment dels protocols de benestar animal“, afegia la regidora.

En aquest sentit, el comúdelleida planteja una revisió immediata del progrés del projecte CER (Captura, Esterilització i Retorn), destinat a controlar la demografia de les colònies felines, assegurant una implementació eficaç per abordar aquesta problemàtica, per conèixer en quin estat es troba el projecte.

Al mateix temps, el grup municipal reclama un aclariment sobre la disponibilitat de la informació relacionada amb aquest programa, ja que la pàgina web corresponent es troba actualment en construcció. “Necessitem calendaritzar la posada en marxa de la pàgina web, per garantir la transparència i accessibilitat necessàries per a una participació informada de la ciutadania en aquesta important qüestió“, defensava la Laura Bergés.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest