La bona política és aquella que permet arribar a consensos

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , .

Aquests dies s’ha pogut veure que un grup de ciutadans i ciutadanes, treballant de manera rigorosa, ferma, i responsable, pot ajudar la nostra ciutat a tenir els millors pressupostos possibles. Estem contentes perquè, entre totes i tots, hem aconseguit que els pressupostos per al 2021 responguin millor a les necessitats del conjunt de la ciutadania de Lleida.

Hem aconseguit, sumant forces amb altres formacions, que es mantingui la despesa en el servei de bus urbà, una aposta central per al Comú de Lleida en temps d’emergència climàtica i sanitària, que també han reclamat les entitats participants a la Mesa per a la Reconstrucció de la ciutat.

Amb rigor i esforç hem pogut fer uns pressupostos que són bons per a tota la ciutadania de Lleida, i especialment per aquells col·lectius més vulnerables, amb més dificultats, més castigats econòmicament per la Covid-19. És molt positiva la incorporació de 2.75 milions d’euros a un fons extraordinari d’ajudes i projectes de diferents regidories directament vinculats a la lluita contra els efectes de la pandèmia i la recuperació econòmica, una proposta consensuada amb el PSC.

És un pressupost que defensa i reforça l’escut social: augment de l’acció social en la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 i també dels recursos per portar a terme política d’habitatge. Sabem que incrementar el pressupost per fer front a l’emergència habitacional en 300.000€ és insuficient en els temps de crisi econòmica que ja patim, però, encara que minsa, aquesta partida ens permetrà anar molt més enllà del que hem aconseguit fins ara. Veu la llum també l’equipament per a persones sense llar i un recurs per a persones temporeres, i també incrementa el fons per a persones vulnerables i situacions d’urgència social, mesures que per aquest grup municipal eren del tot necessàries per a que ningú quedi enrere.

Aquest pressupost també augmenta la despesa per fer front a la segregació escolar i la bretxa digital, incrementa els recursos per a seguir treballant per un govern obert, amb més transparència i millores en l’atenció ciutadana. I permet que Lleida segueixi amb la Transició Ecològica que hem iniciat, avançant en la recollida Porta a Porta, augmentant l’arbrat, millorant la jardineria, dedicant a l’horta uns plans que necessita i garantint la continuïtat de la tasca que l’Agència de l’Energia de Lleida està fent per una transició energètica que sembri de plaques fotovoltaiques el nostre municipi.

Tots i totes podem veure que aquests canvis són positius. Com tots els grups, volíem que aquests comptes fossin els millors per a Lleida, i el nostre treball ha contribuït a avançar en aquest sentit, a través de consensos. Hi ha aspectes als pressupostos que nosaltres haguéssim resolt d’un altra manera, perquè, com és lògic, amb ERC i Junts no estem d’acord en tot, però això no ha impedit arribar a l’entesa. Les discrepàncies no són dolentes per elles mateixes, en tot cas el que seria negatiu és que els grups que integrem aquest govern fóssim incapaços de gestionar la desavinença i perdéssim de vista que si estem aquí és per prendre els millors acords possibles per al bé comú.
El consens no és pas fàcil, i menys amb forces polítiques a cops antagòniques, però la ciutadania ens el reclama. I cal que ens hi esforcem. Per això, volem agrair des del Comú de Lleida l’energia que tothom ha posat per fer possibles aquests pressupostos per al 2021. La bona política és aquella capaç d’arribar a consensos, acceptant altres opcions i assumint les diferències, en pro del bé comú.

Grup Municipal Comú de Lleida

Assemblea extraordinària de Pressupostos del Comú de Lleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest