La Crida, el Comú i ERC retornen les targetes de pàrquing gratuït per ser una despesa supèrflua i demanen el seu cost

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , .

logos
Els grups municipals del Comú de Lleida, ERC-Avancem i la Crida per Lleida-CUP han retornat les targetes de pàrquing gratuït per als regidors que avui s’han començat a repartir des del gabinet d’alcaldia ja que entenen que es tracta d’una despesa supèrflua i del tot innecessària.
La mesura d’atorgar places de pàrquing costejades amb fons públics a regidors amb dedicació exclusiva que tenen retribucions que van dels 2.000 als 4.195 euros sembla del tot injustificada, perquè aquestes retribucions ja permeten costejar-se l’aparcament a aquells que utilitzen el cotxe per desplaçar-se. Les formacions entenen que la mesura fa una interpretació inapropiada i abusiva del que estableix el cartipàs: “Els càrrecs electes i eventuals disposaran d’eines de suport a la seua tasca institucional”.
El cartipàs també parla de “vetllar per l’aplicació de la bona governança dels recursos públics i determinarà els sistemes de control que d’aquesta tasca se’n derivin”. Amb la finalitat de dotar de la transparència necessària aquests i altres privilegis atribuïts als càrrecs electes, les forces polítiques han sol·licitat  a alcaldia la relació dels recursos públics i materials que han estat lliurats als càrrecs electes i eventuals des de l’inici del mandat i el cost efectiu individualitzat que ha suposat per les arques municipals. També han requerit informació sobre quins altres recursos es preveuen lliurar al llarg d’aquest any i quines mesures de control de despesa s’han establert fins al moment.
El Grup Municipal d’ERC ja va renunciar a les places de pàrquing gratuït per als seus regidors en l’últim mandat que va tenir representació a l’Ajuntament de Lleida.
Lleida, 2 de setembre de 2015
IMG_20150902_095159

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest