La federació Catalana de Voluntariat Social ens ha presentat les seues propostes per fer front a les dificultats socials i econòmiques creixents

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies and tagged , , , .

Ramon Farré, president de la Federació Catalana de Voluntariat Social de Lleida, i Imma Camino, tècnica de l’entitat, han presentat a Laura Bergés i Sergi Talamonte les propostes de polítiques públiques que demanen que s’incorporin als programes electorals de les formacions polítiques.

En la reunió, els representats de la Federació d’Entitats Socials han posat l’accent en la necessitat de millorar la planificació de l’acció social en cooperació amb les entitats socials i amb plans plurianuals de finançament. En aquest sentit, la cap de llista del comúdelleida, Laura Bergés, ha valorat que «les demandes de les entitats encaixen plenament en les nostres de propostes d’impuls d’un enfocament comunitari en les polítiques socials i de salut de l’ajuntament i d’increment del pressupost en aquest àmbit».

El regidor del comúdelleida, Sergi Talamonte ha reconegut que «cal fer passos per establir convenis i contractes que donin més estabilitat a la feina i al finançament de les entitats socials, perquè la seua tasca no és puntual, sinó que fan una intervenció continuada i que complementa, quan no supleix, l’acció pública en la garantia dels drets bàsics».

Els representants de la Federació i del Comú han coincidit també en la preocupació per l’increment de la pobresa a Lleida i la segregació urbana que hi ha a la ciutat. Per això, des del comúdelleida es proposa un increment de recursos enfocat especialment a millorar la intervenció en els barris amb menys renda.

El reconeixement del valor del voluntariat, no només per la seua contribució social, sinó també pel seu component formatiu, és una altre dels temes tractats en la reunió. En aquesta línia, les entitats demanen que des de l’ajuntament s’incentivin les activitats d’educció no formal que realitzen i que es difongui la seua rellevància com a espai per a l’adquisició de competències i experiència laboral.

El manifest de propostes polítiques de la Federació Catalana de Voluntariat Social compta fins al moment amb l’adhesió d’una vintena d’entitats, que reivindiquen que els programes electorals per a les properes eleccions tinguin en compte les aportacions que fan des del coneixement de la realitat social que els dona la seua experiència.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest