La GAIP confirma que el document d’encàrrec de gestió del Club Banyetes no existeix

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

El Comú de Lleida va reclamar el passat mes de maig a la Paeria informació relativa a l’encàrrec de gestió entre l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Paisatge Urbà per la Gestió del Club Banyetes, per part de la Fundació. En no rebre cap resposta, el 20 de juny l’agrupació d’electors va presentar reclamació a la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) considerant que s’estava vulnerant el dret dels regidors d’accés a la informació pública. El 5 de setembre va tenir lloc a la GAIP el procés de mediació, fruit del qual sorgeix un acord que la GAIP acaba de fer públic. El procés ha corroborat que no existeix cap document d’encàrrec de gestió del Club Banyetes, és a dir, la Paeria no ha encarregat documentalment a la Fundació la Gestió del Club. Considerem que aquesta manera de procedir atempta contra els principis bàsics de l’actuació administrativa, i ens sembla greu que un ajuntament efectuï una transferència anual propera als 100.000 euros sense que existeixi cap document justificatiu.

Ros no va respondre al Comú en el ple de juliol, i l'agrupació d'electors va optar per recórrer a la GAIP

Ros no va respondre al Comú en el ple de juliol, i l’agrupació d’electors va optar per recórrer a la GAIP


La informació es va facilitar mitjançant comunicació formal de la Primera Tinent d’Alcalde, desatenent un cop més la petició del Comú per a que les seves sol·licituds d’informació adreçades a l’alcalde siguin respostes per aquest mateix.
El Comú va preguntar al ple de juliol a l’alcalde si existia l’esmentat encàrrec de gestió, però aquest no va respondre, motiu pel qual ens hem vist obligats a demanar empara a la GAIP per segon cop. En l’anterior mediació aquest organisme ja va obligar la Paeria a entregar al Comú la seua comptabilitat i la de les fundacions.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest