La Guia de contractació pública social inclourà criteris de sostenibilitat i igualtat i contra els paradisos fiscals, a iniciativa del Comú

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

Des del Comú de Lleida celebrem l’aprovació per unanimitat de la Guia de contractació pública social a l’Ajuntament, un document que -pendent del tràmit plenari- finalment ha comptat amb les aportacions del nostre grup municipal, el que més propostes ha fet al document, així com també d’entitats com la Federació Allem i Down Lleida.
Entre les clàusules del Comú que s’han integrat al text cal remarcar que es fomenta la compra de productes amb un cicle de vida útil llarg, prioritzant determinats criteris (compra a granel, recarregables, reutilitzables o reparables) i els productes de comerç just a les màquines expenedores, així com paper lliure de clor, a l’hora que s’aposta per l’ús d’energia renovable.
A iniciativa del Comú, els adjudicataris es comprometen a respectar els Drets Humans i no utilitzar el treball infantil, a fer una difusió amb un llenguatge no sexista, a tenir Plans d’igualtat en empreses amb més de 250 treballadors i a no operar en paradisos fiscals.
Es dóna més valor a empreses amb mesures de conciliació laboral i familiar i a aquelles amb major nombre de contractes indefinits. S’aposta per un sistema de verificació del compliment de les clàusules, inspirat en la ciutat de Malmoe.
Finalment, les aportacions del Comú han servit per establir els incompliments de les clàusules socialment responsables com a falta molt greu i possible causa de resolució del contracte.

GUIA_DE_CONTRACTACÓ_PÚBLICA_SOCIAL

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest