La mediocritat de qui queda 13è i diu que ha guanyat la cursa social

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

La Paeria treu pit i difon a bombo i plateret que “Lleida és la ciutat catalana que més inverteix en despesa social“. Seria una notícia fantàstica. Però no només és falsa, sinó que l’equip de govern la difon essent coneixedor de la seua falsedat. I, malgrat tot, la posa en portada al butlletí i al web. Servei a la ciutadania? Transparència? Rigor?
On és la trampa?
Ben senzill: com va denunciar el Comú, fins ara la Paeria computava com a inversió social la seguretat social de tots els seus treballadors: més d’11,62 milions, dels quals -com a màxim- tan sols s’haurien de computar 1,17 milions (corresponents a la seguretat social dels treballadors que treballen efectivament en l’àmbit social). Si es fessin els càlculs de manera correcta i restant el que no toca (10,45 milions de la seguretat social dels treballadors) ens quedaria una inversió real en despesa social de 15,39 milions al 2014. 110,64 euros per habitant. O sigui que la Paeria infla un 43,3% les dades quan parlen de 195,17€ per habitant. A l’esquerra teniu la versió de la Paeria. A la dreta, la versió del Comú amb dades reals:
Grafic despesa social CONJUNT
“Sap greu que la realitat esguerri un titular bonic. Però pensem que cal superar l’enginyeria comptable manipuladora i no perdre de vista que la ciutadania mereix rigor en els comptes, i més encara si fan referència a un àmbit tant sensible com el de la despesa social” conclou el regidor del Comú Carlos González. En el nou rànquing, basat en fets reals, Lleida cau 13 posicions entre les ciutats catalanes meś grans, i queda fins i tot per sota de la mitjana catalana d’inversió en despesa social.
La Paeria, com reblant el clau, arrodoneix després del gràfic: “No ho diem nosaltres” referint-se a que són dades del ministeri d’administracions públiques. Efectivament, no ho diu la Paeria. Però, ¿no és més greu treure pit del que diu un altre malgrat que l’ajuntament de Lleida és plenament conscient de les greus imprecisions en les dades que ha fet arribar al ministeri?
L’actual equip de govern sap que van inflar les dades amb més de 10 milions de seguretat social. I els van pujar tant els colors quan el Comú ho va denunciar que van fer marxa enrere: van decidir acabar amb la manipulació barroera als pressupostos 2016, com es pot veure als pressupostos 2016 (secció classificació per àrees de despesa) a l’apartat “actuacions de protecció i promoció social” que ha baixat fins als 15,26 milions.
El Comú considera que qui governa és un servent del poble, i aquest no mereix que li venguin motos com aquesta. Per això demanem una rectificació a l’equip de govern.

Lleida lider en ajut social

Notícia a Segre


Lleida, la que mas destina a politicas sociales

Notícia a La Mañana

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest