La Paeria acorda declarar la situació d’emergència climàtica i ecològica

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

L’Ajuntament de Lleida ha acordat per unanimitat de tots els grups municipals declarar la situació d’emergència climàtica i ecològica, compromeses amb el futur i dóna ple suport a la mobilització mundial que estem vivint, també a Lleida, i a la vaga mundial pel clima.

Compartim amb aquest equip de govern la necessitat i la voluntat d’implantar mesures valentes, perquè els municipis tenim molt a dir per combatre l’emergència climàtica.

La nostra declaració d’emergència climàtica no és una declaració d’intencions, sinó que se sustenta en compromisos polítics, amb 4 eixos d’actuació immediata:

  1. Per facilitar la transició ecològica, millorarem les bonificacions a tothom que es vulgui instal·lar plaques solars
  2. Crearem una agència de l’energia per assessorar i coordinar totes les accions de transició energètica
  3. Per reduir les emissions farem més zones 20 i 30, millorarem i interconnectarem el carril bici i millorarem el transport públic
  4. Adaptarem la ciutat al canvi climàtic, amb refugis climàtics en diferents parcs i places i més ombres per als vianants

Dades sobre canvi climàtic a Lleida

  • En 60 anys la temperatura mitjana anual ha augmentat 1,3 ºC, situant-se en els 14,03 ºC, mentre que augmenten els extrems climàtics, especialment dels dies d’estiu i les nits càlides. Hi ha menys dies de precipitacions i menys dies de boira a la plana de Lleida.
  • El municipi de Lleida emet anualment 398.481 tones de CO2 (any 2014), 2,86 tones per habitant, essent els sectors més emissors al municipi el transport (32%), el domèstic (29%) i el de serveis i activitats (25%)

On hem d’arribar?

  • Objectiu: frenar l’augment de temperatura mitjana anual per sota dels 2ºC i amb l’objectiu de l’1,5 º abans de 12 anys (acord de la cimera de Paris)
  • Objectius que es presenten a la cimera de Nova York: reduir les emissions un 40% el propers 10 anys i deixar el balanç a zero el 2050

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest