La Paeria confirma que segueix avançant el pagament del consum elèctric a la concessionària instal·lada al Mercat del Pla

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

La Paeria segueix avançant a la concessionària del Mercat del Pla el pagament del consum elèctric i encara no ha efectuat el canvi de titularitat del contracte de subministrament, dos anys i mig després de l’inici de la concessió. Així ho han confirmat representants de la Paeria en resposta a les preguntes que el Comú de Lleida va fer en la comissió d’Economia.
En les respostes que ens han lliurat, l’ajuntament confirma que va avançar 2 anys de pagament de consum elèctric, ja que no va facturar els 8960 euros corresponents al període abril 2014-juny 2015 fins abril de 2016. Malgrat la denúncia pública que va fer el Comú el passat mes de febrer, la situació es repeteix, i la Paeria admet que encara no ha cobrat els 10.619 euros corresponents al període de juliol 2015 a juny de 2016.
Al Ple de febrer el Comú va preguntar per quin motiu no s’havia exigit el canvi de titularitat del contracte de subministrament, i la resposta del regidor Fèlix Larrosa va ser “preguntaré als serveis tècnics d’electricitat si és possible canviar de titularitat el comptador”. Davant la falta de resposta, vam insistir i ara se’ns confirma que encara no s’ha fet el canvi de titularitat i simplement se’ns respon que “la concessionària ha acreditat documentalment que ha iniciat el canvi de titularitat del contracte de subministrament”. Curiosament la suposada data en que la concessionària hauria iniciat aquest procés coincideix pràcticament en el temps amb la presentació de les preguntes per part del Comú.
Una coincidència curiosa després de 2 anys i mig sense fer el tràmit del canvi de titularitat del subministrament elèctric. Pensem que seria impropi d’uns servidors públics que es dediquessin a maquillar la seua inacció mentre mantenen incompliments de contracte.
mercat-del-pla
Des del moment en que vam tenir coneixement dels fets el Comú ha estat propositiu perquè cercar el compliment del contracte. Però, lluny de corregir anomalies, evidenciem que l’equip de govern deixa passar el temps sense solucionar situacions que són un greuge per al conjunt de la ciutadania. Resulta inexplicable que -camí dels tres anys de concessió- la Paeria segueixi sent la titular del contracte de llum. I resulta inadmissible que l’ajuntament segueixi donant crèdit i avançant anys sencers de pagament de consums a una empresa.
L’agrupació d’electors del Comú de Lleida seguirà posant llum davant l’evidència que es pot estar incomplint un contracte de la Paeria amb una empresa, i per evitar cap tracte de favor perquè això genera un perjudici al conjunt de la ciutadania.
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest