La Paeria, del costat de les grans companyies en defensar un bo social que les associacions de consumidors critiquen

Posted on Posted in Notícies, Paeria.

La Paeria està convocant per al proper 15 de gener a la Sala Jaume Magre una jornada organitzada per l’Escola d’Energia de Gas Natural anunciant que aquesta companyia farà “una formació sobre l’aplicació del Nou Bo Social Elèctric”.
Des del Comú de Lleida considerem inadmissible que la Paeria convidi a una de les companyies que ha promogut un bo social injust, insolidari i que no cobreix a la majoria de les persones. És, a més, una legislació que estan fent servir ENDESA i Gas Natural per a no complir la llei 24/2015. Per aquest motiu demanarem explicacions sobre aquesta iniciativa al regidor Xavier Rodamilans en el proper ple.

És greu que la Paeria no hagi organitzat, des de l’any 2015, cap jornada explicant la Llei 24/2015, que ha aturat més de 30.000 talls de subministre a Catalunya, i en canvi, avali i difongui una suposada formació sobre un bo social que ha generat rebuig de les associacions de consumidors per trampós i insuficient.
Com va denunciar el Comú en el darrer ple, les grans companyies estan fent servir el bo social com a argument per a no complir la Llei catalana de pobresa energètica, enviant cartes a les famílies acollides a la Llei 24/2015 amenaçant-les que els tallaran el subministrament si no paguen el deute i coaccionant-les perquè es passin al bo social.
Difondre aquest bo social sense explicar que totes les famílies amb ingressos inferiors a 19.000 Euros/any, es poden acollir a la Llei de pobresa energètica, és fer el joc a les grans companyies i amagar els drets dels lleidatans. Uns drets que tothom hauria de conèixer si la Paeria hagués complert amb la moció del Comú aprovada fa un any perquè la gent de Lleida conegui els drets que recull la llei 24/2015 i que inclou mesures per abordar amb màxima eficiència i celeritat el problema de la pobresa energètica, una situació que afecta milers de lleidatans.

Pobresa energètica (imatge de Nicolas Camaret a Flickr)
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest