La Paeria exigeix a l’empresa que gestiona els parcs i jardins de Lleida que compleixi el contracte

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , .

Després d’un mes de govern i havent analitzat la tasca que ha desenvolupat fins ara l’empresa concessionària, s’han detectat moltes deficiències en l’execució del contracte de gestió i manteniment dels parcs i jardins que manté, en pròrroga forçosa, la UTE Jardiners, composada per les empreses Arnó, Urbaser i Glauca.

Aquest fet, sumat a les fortes temperatures i sequera que estem patint aquest any a Lleida, està provocant una gran mortalitat de l’arbrat i les espècies arbustives de les zones verdes de la ciutat, amb una pèrdua de patrimoni en alguns cops insubstituïble, fet que és del tot inacceptable.

Per aquest motiu, el Tinent d’Alcalde i Regidor d’Habitatge i Transició Ecològica Sergi Talamonte, ha exigit, en el marc d’una reunió celebrada aquest matí amb els responsables de l’empresa concessionària, el compliment del contracte sobretot en relació a garantir en funcionament tots els regs de les zones verdes de la ciutat i en garantir el manteniment bàsic i indispensable per a la vida d’arbres, espècies arbustives i plantes . En aquest sentit ha advertit que el no compliment del contracte de manteniment de parcs i jardins a partir d’ara suposarà la incoació d’expedients sancionadors que podrien arribar fins al 10% del total del contracte.

“L’empresa ha expressat la seva bona predisposició en treballar per recuperar la normalitat, la salut i la bona presència de les zones verdes de la ciutat. La sensació en la reunió ha estat molt bona i estarem a l’expectativa esperant que això es reflecteixi en una millora general de la jardineria de la ciutat”, ha expressat el regidor Sergi Talamonte.

També ha ordenat que, a partir d’ara, tots els fulls de treball hauran d’anar acompanyats amb fotografies de la feina realitzada per poder-la comprovar i certificar amb celeritat.

D’altra banda s’està treballant en fer els ajustos necessaris per tal que la Brigada Municipal de Jardineria pugui realitzar feines d’inspecció dels treballs de l’empresa concessionària.

Malgrat les múltiples dificultats per la licitació del nou contracte de gestió de Parcs i Jardins, degudes als diferents recursos a la fase de licitació, la regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica espera poder tenir enllestit el nou contracte de cara a la tardor del present any.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest