La Paeria gasta 10.000 euros de diner públic cada any en la seua colla de l’Aplec del Caragol

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

L’anàlisi de les factures de la Paeria entre 2011 i 2014 evidencia que l’ajuntament va gastar almenys 38.428 euros en la seua colla durant aquelles 4 edicions de l’Aplec del Caragol. Una mitjana anual de 9.607 euros de diner públic destinat a conceptes com “Begudes servides a la penya La Salseta”, “Queviures” o un inconcret “subministraments varis”.
Sense disposar encara de les factures de l’edició d’enguany de l’aplec ni de les de 2015, veiem com en un sol aplec (2013) l’ajuntament va arribar a gastar 12.482 euros de l’erari públic en una colla.
Despesa Salseta 2011-2014
Cal tenir present que aquest recull se centra en la despesa en la colla de la Paeria. No contempla, per tant, cap partida de la resta de diner públic que l’ajuntament va gastar en l’aplec, que en edicions com la de 2014 -segons les factures a que ha pogut accedir el Comú- supera els 58.000 euros.
Nul·la sensibilitat social, falta de transparència i menyspreu a les altres colles
Considerem que l’equip de govern ha de donar explicacions a la ciutadania d’una despesa que, amb les necessitats socials actuals, ens sembla del tot supèrflua. Considerar que és prioritari gastar 10000 euros de diner públic en una colla cada Aplec del Caragol ens sembla que és demostrar una miopia social preocupant i ignorar la situació indigna que viuen tantes famílies de Lleida en plena crisi.
Com és costum, la Paeria practica l’opacitat. Per exemple quan no desgrana què volen dir conceptes de factures com “subministraments varis” o “material servit a la penya La Salseta” i, òbviament, quan no dóna cap explicació de qui es beneficia d’aquesta inversió de diner públic i amb quins criteris s’estableix aquesta discriminació. Ens preguntem qui ha pagat les caragolades que han prés en aquesta colla personatges convidats per l’equip de govern, molt sovint de la seua mateixa formació política, el PSC.

Ros i Montilla a la penya La Salseta

Ros i Montilla a la penya La Salseta


Considerem que cal que l’equip de govern expliqui a les altres 101 colles de l’aplec el tracte privilegiat que rep la penya de la Paeria. Cal tenir present que, amb la despesa que fa en la Salseta, quedaria cobert el pressupost íntegre de moltes colles, que paguen quotes d’al voltant de 100 euros per persona cada aplec, òbviament sense cap subvenció. De fet, segons hem sabut, si son funcionaris o treballadors municipals, els collistes de la Salseta paguen 100 euros i si no, 120.
Amb la informació que tenim sobre la taula per forjar aquesta denúncia, el Comú vol assenyalar exclusivament els responsables polítics que han optat per gastar diner públic en una colla de l’aplec, i no pas a aquelles persones que -òbviament- són del tot lliures de formar part de la colla la Salseta.
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest