La Paeria presenta el nou protocol d’empadronament, eina de drets i llibertats que dona compliment a l’obligació d’empadronar a tots els veïns

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Paeria and tagged .


La Paeria ha presentat el nou protocol d’empadronament, eina de drets i llibertats que dóna compliment a l’obligació d’empadronar a tots els veïns, un avenç pels drets de les persones. La llei estableix que els Ajuntaments han d’empadronar a totes les veïnes i que no correspon als municipis fer cap comprovació o judici de valor sobre la legalitat de la seva residència.

Tots els tràmits relacionats amb el padró poden fer-se ja online i s’ha posat en marxa una web en diversos idiomes per a oferir tota la informació i fer més àgil el procés.

Tothom podrà inscriure’s al seu domicili habitual, encara que hi sigui de forma irregular, com a via per a garantir l’accés a l’educació, la sanitat i els serveis socials, sense que això impliqui res respecte a la propietat de l’habitatge.

L’administració no crea la realitat, el que fa és constatar-la i administrar-la, si no es coneix, no es pot gestionar. Empadronar és un procediment administratiu, que no crea ocupació,  sinó que l’identifica i la ubica. La decisió d’empadronar o no segur que té efectes en les persones afectades, però sobretot té efectes en el conjunt de la societat doncs tan sols en la mesura que coneguem la realitat amb detall la podrem gestionar bé.

Presentació nou protocol empadronament

Presentació nou protocol empadronament

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest