La Paeria té vivers municipals no declarats i incompleix la normativa de sanitat vegetal

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

El Comú de Lleida ha constatat que la Paeria pot estar incomplint la normativa de sanitat vegetal en els vivers municipals de Rufea i Copa d’or. Segons ha difós l’equip de govern els darrers dies, els vivers municipals produeixen més de 22.000 arbustos i arbres, en gran part als vivers que es van posar en funcionament al 2016 a Copa d’or i Rufea, uns vivers no declarats i que no estan donats d’alta. Per aquest motiu els esmentats vivers municipals no han estat sotmesos a les preceptives inspeccions dels Serveis Territorials d’Agricultura i, òbviament, no disposen del corresponent passaport fitosanitari. Un despropòsit que podria costar una sanció que haurem de costejar entre tots.

Viver municipal Copa Or (Imatge de Paeria)


Davant aquest possible incompliment de la Llei, el Comú preguntarà en la propera Comissió d’Urbanisme quina és la situació legal d’aquests 2 vivers i el motiu pel qual no s’han donat d’alta.
El Comú, en la seua aposta per una Lleida més verda, defensa que es doti de més arbrat la ciutat. L’agrupació d’electors veu positiu que des del municipi es primi la producció pròpia, però exigeix que sempre es respecti la llei i se segueixi fil per randa la normativa de sanitat vegetal. Altrament, a més de vulnerar la legalitat, es pot generar un greuge comparatiu a les empreses del sector.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest