La sentència del Tribunal de Contractes confirma que el major contracte de la Paeria anava dirigit a una empresa

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha donat la raó a totes les al·legacions presentades per l’Associació Professional d’Empreses de la Neteja (ASPEL) sobre el contracte dels serveis de manteniment i neteja per a la gestió sostenible dels edificis municipals de l’ajuntament de Lleida.
Segons la resolució del Tribunal, el fet que la informació dels plecs sigui “incomplerta i insuficient” fa que les empreses que presten actualment el servei estiguin en situació d’avantatge respecte a les altres empreses que vulguin optar.  La resolució estableix que no s’ha garantit “una competència sana i efectiva”, una conclusió que va en consonància al que vam apuntar en el seu moment des del Comú, quan demanàvem “evitar dissenyar un plec de condicions encaminat a que el guanyi una empresa concreta” recordant que això aniria en contra de la lliure concurrència i dels interessos de la ciutat. S’han confirmat les sospites que la licitació anava dirigida a l’actual prestadora del servei ja que, tal com resol el Tribunal, “no es garanteix a les empreses un accés en igualtat de condicions en aquest procediment competitiu tal com exigeixen els articles 1 i 139 del TRLCSP”.
El Comú va proposar al Ple del mes de febrer esmenes a aquest contracte de 24 milions d’euros (IVA i pròrrogues incloses) que es va fer a corre-cuita i amb un procediment tancat que va impedir que la proposta del Comú fos ni tan sols tinguda en consideració. Proposàvem minimitzar la subcontractació d’aquest contracte, que actualment arriba al 60%.

IMG_2799

Ple Paeria gener


 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest