L’abstenció de Crida i PP aplana al PSC el camí per aprovar el POUM durant aquest mandat

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

El Comú de Lleida lamenta l’abstenció de la Crida i el PP, que suposa que l’equip de govern pugui tirar per dret per aprovar el POUM amb presses durant aquest mandat. L’abstenció d’aquests dos grups permet que prosperi l’esmena de PSC per avançar dos mesos l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbana Municipal, que es farà a l’abril, amb la trista excusa de “no fer coincidir l’aprovació provisional en campanya electoral” ja que l’avançament permetrà aprovar el POUM al febrer de 2019. El Grup Municipal del Comú reitera que cal un ampli debat en la recerca del màxim consens, i considera alarmant que no disposem encara de documents transcendents com la memòria econòmica ni l’ambiental.

Comissió Urbanisme 16 febrer 2018

Pròrroga a Ilnet
Amb els vots a favor del PSC, PP i Cs s’ha aprovat la modificació i pròrroga per 6 anys del contracte de neteja i escombraries per 76.210.005 euros, la licitació més quantiosa de l’Ajuntament. A l’expedient no hi hem trobat la sol·licitud de pròrroga de l’empresa, que proposava un quadre d’amortització per a 2, 4, 6 o 8 anys. Hem dit no a una pròrroga que va contra l’interès comú i que suposa un altre exemple d’improvisació en el tram final de mandat. El contracte acabaria el proper 16 de març, i el volen allargar, sense licitació, fins al 2024. Malgrat que fa anys que sabien que s’acabava la licitació, no han treballat les opcions per aconseguir el millor servei per a la ciutat, i un cop més improvisen i van de pressa, iniciant el debat en comissió a tan sols un mes del final del contracte. De nou veiem com l’equip de govern posa obstacles per a que l’oposició pugui analitzar la informació, ja que fins el passat dimarts a la tarda no vam tenir la documentació.
La diagnosi que fem des del Comú, amb tot el retorn del treball als barris durant aquests anys, és que bona part de la ciutadania està insatisfeta amb el servei que ofereix l’actual concessionària, que, a més, resulta car per a la ciutat. El Comú aposta per iniciar un procés per remunicipalitzar el servei de recollida de residus i neteja viària, una opció que sembla impossibilitada per les actuals majories al Ple. Si s’opta per mantenir el servei via concessió, pensem que és irrenunciable portar a terme una nova licitació pública per aconseguir la millor opció per als interessos de la ciutat, separant la neteja viària de la recollida d’escombraries i gestió de residus. Un servei com el Porta a Porta ha de ser municipal des del seu inici, i considerem un atropellament a la lliure concurrència que el PaP -que no figurava a l’anterior licitació- es vulgui adjudicar a dit, sense licitació.
Cal afrontar amb fermesa el compliment estricte de les obligacions de percentatges de recollida selectiva que es materialitzen en el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2020 (PRECAT20), un objectiu que els mateixos responsables de l’equip de govern reconeixen que no es podrà complir, fet que surt i sortirà molt car.

Objectius estratègics PRECAT20

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest