L’alcalde Ros fa Caixa

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , .

L’associació Comú de Lleida ha exposat els darrers dies alguns fets certament preocupants pel que fa a la relació entre l’Ajuntament presidit pel sr Ros, el mateix sr Ros i l’entitat financera La Caixa al llarg dels darrers 10 anys.
El nostre alcalde i la seva família han gaudit durant aquest temps de crèdits, targetes, límits de descobert i avals per un valor de més de 700.000 euros. El nostre alcalde ha cobrat durant aquest temps per la seva pertinença al Consell de La Caixa com a part de la seva feina d’alcalde de la ciutat. I per sobre de tot, el nostre alcalde i el seu equip de govern han mantingut durant aquests anys un conveni de la Paeria amb la Caixa pel qual aquesta entitat gestiona anualment més de 140 milions d’euros dels diners de tots els lleidatans i lleidatanes sense que aquest acord hagi estat mai aprovat –ni tan sols explicat!– al ple de l’Ajuntament. Aquest conveni, a més, mai no ha estat revisat ni s’ha ofert a altres entitats la possibilitat d’oferir-ne millors condicions. Les dues primeres qüestions són de caràcter personal. L’última, de caràcter polític. I quan les posem les unes al costat de l’altra, dir que fa ferum és el mínim que se’ns acut.
Denuncia Comu La Caixa 7
L’alcalde Ros replica que no hi ha res d’il·legal en la seva actuació. Però és que algú l’ha acusat d’algun delicte? Ai, senyor, mala cosa quan comencem a negar acusacions que ningú no ha formulat. El Comú de Lleida s’ha limitat a exposar un fet polític lamentable, i al seu costat ha posat com a hipòtesi de treball una possible justificació d’aquesta magnífica sintonia entre l’alcalde i la banca. Perquè alguna raó hi ha d’haver perquè el nostre alcalde faci Caixa d’una manera tan manifesta. I dic “fa Caixa” (i no “fa caixa”), a la manera d’aquell que fa país, que hi contribueix activament amb els seus actes a la difusió d’un model, d’una manera d’entendre la vida. Guanyar diners o defensar un món Caixa, BBVA o Santander. Realment no sé quina de les dues significacions em preocupa més.
Ahir vaig assistir a una reunió de propietaris de la comunitat del pàrquing on deixo el cotxe. La junta del darrer any va exposar l’estalvi que havia obtingut en assegurances i subministraments diversos canviant de proveïdors o renegociant els contractes. Això és el que esperem d’un bon gestor d’allò que és de tots nosaltres. Esforços per millorar les coses, transparència en la gestió i resultats, i submissió de la feina feta a l’aprovació del conjunt de la comunitat. Exactament el que no ha fet l’actual govern de la Paeria.
Ahir vam aprovar satisfets la continuïtat de la junta actual del pàrquing per dos anys més. Si haguessin actuat d’una altra manera, els propietaris ens hauríem unit per promoure la seva substitució. El maig és cada dia més a prop.
Joan Manel Bueno
Membre del Comú de Lleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest