Larrosa s’amaga, falta al respecte a la presidència de Transparència i ni tan sols respon a les peticions d’informació sobre l’aigua

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

La Comissió de Transparència celebrada avui ha deixat palès, un cop més, la voluntat de l’equip de govern del senyor Larrosa d’amagar-se i de mantenir oculta la informació transcendent, en aquest cas la que fa referència al contracte de l’aigua. Busquem les dades que expliquen que en 14 anys la factura que paguen les famílies de Lleida per l’aigua s’ha multiplicat per 3,5 i per conèixer l’estat del deute amb Aqualia, però ens trobem amb opacitat i, en aquest cas, fins i tot una falta de respecte a la presidència de la comissió, que ni tan sols ha obtingut cap resposta a la petició de compareixença de l’alcalde i regidor responsable de l’àrea de concessions, Fèlix Larrosa, que ni tan sols s’ha dignat a donar un no per resposta. Tampoc hem rebut cap resposta a la petició de diversos informes que havien de posar llum al control que fa l’Ajuntament sobre la companyia de l’aigua. Uns mesos després que la GAIP demanés un procediment sancionador a la Paeria per amagar informació econòmica sobre el servei d’aigua res ha canviat amb el canvi d’alcalde.

En la Comissió el Comú de Lleida ha presentat una proposta per fer públiques les actes de les comissions informatives i especials tal com fan molts altres ajuntaments (BCN, Sabadell, Salamanca,…), que ha comptat només amb el suport de la Crida. CIU s’ha abstingut i la resta hi ha votat en contra. “La comissió d’avui ha estat molt útil per deixar en evidència l’obstinament dels grups del PSC Cs i PP en mantenir opaques les actes de la comissió de la transparència i de la resta de comissions municipals” ha valorat el president de la Comissió, Sergi Talamonte, que ha afegit “És una contradicció que mentre el PSOE en llocs com Salamanca proposa actes públiques, aquí el mateix partit les impedeixi”.

S’ha aprovat la proposta de CIU sobre la publicitat de les bestretes de caixa d’alcaldia amb els vots a favor del Comú i la Crida. La presidència del Comú de Lleida ha posat a disposició de tots els grups la informació recollida sobre les bestretes de caixa d’alcaldia durant el que portem de mandat, en que la GAIP ha donat la raó al nostre grup municipal per poder accedir als tiquets de les bestretes de caixa fixa d’alcaldia.

Comissió transparència 11 octubre 2018

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest