L’Assemblea del Comú acorda votar favorablement els pressupostos 2021

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies, Paeria.

L’Assemblea extraordinària que ha celebrat aquest vespre el Comú de Lleida de forma telemàtica ha valorat el resultat de les negociacions que hi ha hagut aquests dies per confeccionar uns pressupostos 2021 que responguin a les necessitats de les lleidatanes i els lleidatans.

L’assemblea ha aprovat per consens el vot favorable als pressupostos, perquè incorporen elements positius i en tot cas són millors que una pròrroga pressupostària. També per responsabilitat i per seguir treballant, des del govern, pel que es va acordar al pacte de Sant Joan. El màxim òrgan del Comú de Lleida també ha considerat convenient revisar el funcionament del govern i aportar propostes de millora.

Sobre els comptes per al 2021, l’assemblea ha debatut els canvis substancials que hi ha hagut en la proposta de pressupostos, i ha valorat positivament que s’hagin posat en marxa solucions per mantenir la despesa en el servei d’autobús urbà, una aposta central per al Comú en temps d’emergència climàtica i sanitària, que també han reclamat les entitats participants a la Mesa per la Reconstrucció de la ciutat, i que figura al Pacte d’Entesa. També ha considerat positiu que hi hagi el compromís d’atendre en breu la retallada dels sous dels càrrecs electes i de lliure designació, fet que permetrà disposar de més recursos per a altres polítiques prioritàries, en especial les vinculades al necessari pla de xoc social. També es valora com un pas endavant la incorporació de 2.75 milions d’euros a un fons extraordinari d’ajudes i projectes de diferents regidories directament vinculats a la lluita contra la pandèmia i la recuperació econòmica.

Entenem que aquests avenços, malgrat que no incorporen totes les demandes, permetrien uns pressupostos més alineats amb les prioritats que els socis de govern vam establir en el pacte de Sant Joan.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest