L’Assemblea General del Comú de Lleida explica el projecte i recull aportacions ciutadanes

Posted on Posted in Notícies.

La primera assemblea general del comúdelleida al 2014, celebrada diumenge 26 de gener a la sala Nausica de l’Ateneu Popular de Ponent, ha evidenciat l’interès dels ciutadans/es i del teixit social de Lleida en la proposta sumatòria del Comú.
assemblea_gener2014
Més d’un centenar de persones, a títol individual o en representació d’entitats, organitzacions o moviments socials diversos, han omplert la sala en un matí de treball amb moltes propostes. Suggeriments i aportacions, tant d’idees com d’estratègia, fan avançar aquest projecte col·lectiu que impulsa la creació d’una candidatura a la Paeria per aglutinar una àmplia majoria que creu en el bé comú. Cal remarcar, a més, que molta gent també hi ha participat a través de les xarxes socials.

Més d’un centenar de persones, a títol individual o en representació d’entitats, organitzacions o moviments socials diversos, han omplert la sala Nausica de l’Ateneu Popular de Ponent.

Alguns integrants del comúdelleida han exposat la feina feta en aquests 9 mesos, els nuclis ideològics del projecte, l’estructura organitzativa i el calendari previst d’actuacions en els diversos àmbits. Transparència, participació, bé comú i necessitats de les persones han estat els termes més repetits, però també l’establiment de grups de treball, el calendari o el procediment per arribar a la concreció de propostes han estat motius importants en l’exposició.

Malgrat la diversitat, hi ha un terreny prou ample de conviccions compartides.

Al llarg de les més de dues hores de l’Assemblea, s’han intercanviat propostes i comentaris entre els assistents. Hi ha hagut manifestacions de suport al projecte i reflexions sobre la necessitat imperiosa d’una iniciativa com aquesta. També s’ha reflexionat sobre la manera en què s’havia de treballar la relació amb el teixit associatiu de la ciutat, amb la societat civil en el seu conjunt, i també amb els partits polítics. Diverses persones han insistit en la necessitat de treballar més en la difusió d’informació sobre el projecte, que encara és lluny de ser conegut pel gruix dels lleidatans i lleidatanes.

La unió de voluntats és l’única manera de passar de la presència testimonial a la Paeria i als carrers a la constitució d’un nou govern per a Lleida.

Entre els aspectes destacats, cal remarcar la diversitat dels assistents, que representa alhora una riquesa imprescindible en la construcció del projecte i una mostra clara de la seva progressiva expansió a la ciutat. També la convicció que, malgrat les diferències entre persones i grups, hi ha un terreny prou ample de conviccions compartides que ha d’impulsar el creixement del projecte, com a única manera de passar de la presència testimonial a la Paeria i als carrers a la constitució d’un nou govern per a Lleida.
Sens dubte, ha estat un matí enriquidor, i un salt qualitatiu en l’expansió del projecte comúdelleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest