“L’augment de retribucions del govern i la contractació del gerent demostren que el Consell funciona com sempre”

Posted on Posted in Notícies.

El Conseller del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, lamenta que en aquests primers mesos de mandat l’equip de govern hagi predicat canvis aparents, mentre la seua manera de procedir ha estat la de sempre. “La presidenta va decidir que no fos necessari que el gerent fos funcionari, es van presentar 12 currículums i, sense fer cap entrevista de treball, es va seleccionar el del fill de l’exalcalde de Torrefarrera, de CIU. Aquesta manera de fer ens sembla que està lluny del canvi real que demana la societat”, ha valorat Talamonte. “Ens hem abstingut perquè, malgrat que critiquem el procés que ha derivat en endoll, volem donar un vot de confiança a la persona designada”. La presidenta, Maria José Invernon, ha respost que hi ha un informe sobre la contractació “al seu despatx” i que “tothom és fill de”, uns arguments insuficients davant els quals  Talamonte ha dit que cal escoltar la ciutadania que demana “transparència real”.
IMG_0986
El Comú exigeix saber en base a quin criteri s’han establert les diferents dedicacions a l’equip de govern pel que fa a les vicepresidències. L’agrupació d’electors segueix defensant que no hi hagi cap augment de retribució ni a presidència -que s’ha augmentat el sou en 5000 euros- ni a vice-presidències. Per aquest motiu el Comú ha votat a favor de la moció del grup d’ERC relativa a retribucions i dedicacions dels càrrecs electes, que no ha prosperat.
Pel que fa a la moció d’ERC per l’adhesió del Consell Comarcal a l’AMI, l’agrupació d’electors, igual que va fer en el Ple de la Paeria, s’ha abstingut. Tal com va acordar l’assemblea del Comú celebrada el passat diumenge dia 6, davant el bloqueig que hi ha hagut a la demanda social majoritària de fer un referèndum, acceptem el caràcter de consulta sobre la qüestió nacional que tenen les eleccions del 27S. Per tant, els futurs posicionaments del grup del Comú envers qüestions relacionades amb el procés nacional es faran a partir de la valoració dels resultats a la ciutat de Lleida en nombre de vots. El Ple ha aprovat adherir-se a l’AMI amb 17 vots a favor, 10 abstencions i 4 en contra.
IMG_0975
Sobre l’acord de modificació del contracte de menjador, obrim un debat que considerem necessari. Es fa evident que el procediment de les escoles per entrar a Alessa (com el cas de l’INS Castell de Templers i l’Escola d’Albatarrec) és de màxima simplicitat, en contraposició a les dificultats que troben quan decideixen canviar d’empresa. En aquest sentit, estarem molt pendents d’introduir els canvis que demana la comunitat educativa durant el procés d’aprovació del plec per a l’adjudicació del servei, per evitar que les escoles es continuin sentint obligades a seguir amb una empresa determinada, i s’acabin les dificultats insalvables per canviar d’empresa.
Ordre del dia del ple.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest