Laura Bergés comparteix propostes per a l’empresariat amb PIMEC

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per treballar, Comú de Lleida, Notícies and tagged , , , , , .

La cap de llista, Laura Bergés es reunia amb PIMEC per tractar propostes en diferents àmbits que incideixen sobre l’economia de la ciutat i de les pimes, que conformen la gran part del seu teixit empresarial.

Les polítiques de mobilitat i de transició energètica, la planificació urbanística, industrial i comercial, el model de contractació pública i les polítiques específiques d’empresa i ocupació, van ser els temes abordats durant la trobada entre el president de PIMEC Lleida, Jesús Torrelles, la secretària territorial, Anna Torres, i la cap de llista.

Mobilitat i activitat econòmica

Els representants de la PIMEC i la Laura Bergés van coincidir en la necessitat d’un pla de rodalies urgent per tenir una millor connexió amb el territori, que pugui ajudar a reduir l’ús del cotxe. “El canvi en el model de mobilitat que hem tirar endavant requereix donar alternatives, des de ja, per una millor connexió de la comunitiat territorial de Lleida, i això passa pel pla de rodalies, i altres millores en les connexions interurbanes”, va destacar Laura Bergés.En la mateixa línia, Bergés va explicar les propostes de creació d’aparcaments disusoris a les entrades de la ciutat, connectats amb un servei de bus reforçat.

La cap del llista va situar el canvi en mobilitat com una necessitat ambiental i de salut, però també com una oportunitat econòmica. “Està comprovat en ciutats que ens van molt per davant en polítiques de vianalitzacio i pacificació del trànsit, que tenir menys cotxes al carrer contribueix l’activitat de comerç i serveis”.

Polítiques comercials i industrials

Una de les mesures destacades durant l’encontre amb PIMEC ha estat el de generar impostos a les grans empreses de comerç electrònic per “evitar l’avantatge fiscal que tenen respecte del comerç convencional, que sí que contribueix a les finances locals“. El comúdelleida també proposa una estratègia de distribució d’últim quilòmetre per “racionalitzar la distribució del comerç on-line creant oportunitats per les empreses locals.”, tal i com va explicar Laura Bergés.

En relació al polígon de Torreblanca, Laura Bergés va traslladar als representats de PIMEC l’aposta del comúdelleida per un polígon que aculli les giga-parcel·les però que no inclogui Quatre Pilans, i per posar limitacions activitats contaminants i amb alt consum d’aigua.

També ha fet referència a la proposta del comúdelleida de col·laboració públic-privada per a fer un salt en producció de renovables en edificis municipals, en terrenys periurbans erms, en teulades privades… Creant així oportunitats laborals i empresarials en un sector que està augmentant.

Contractació pública que reforci l’economia local.

En la reunió hi va haver coincidència en assenyalar la importància d’una contractació pública que obri més oportunitats per a les pimes. “La divisió en lots de les contractes públics és clau per a que les pimes puguin optar a aquests contractes i per a que la despesa pública serveixi també com a dinamitzadora de l’economia local”, va dir Bergés.

També es va valorar el funcionament de la Fira de la Contractació Pública. Bergés va reivindicar la iniciativa del comúdelleida en l’impuls d’aquesta Fira, que “ha de servir també per millorar la planificació de les empreses i la igualtat d’oportunitats en l’accés a la contractació pública”. Per això, el comúdelleida proposa avaluar l’experiència de la Fira i millorar els mecanismes d’informació entre fira i fira.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest