L’educació és la peça clau en la construcció del futur de la ciutat

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , .

Som al plenari dels infants, on el Carlos González, regidor del Comú, defensa el concepte de ciutat educadora. Lleida no és només un espai físic, sinó un espai mental construït entre tots i totes.
“L’educació és la peça clau en la construcció del futur de la ciutat, de Catalunya, d’Europa. És l’eina de transformació social per excel·lència, el fonament d’una ciutadania cohesionada, participativa i responsable.
Aquest plenari com a eina de participació ha debatut sobre els drets, sobre els vostres drets. Des del Comú volem fomentar la participació de la ciutat. Al programa electoral teníem una sola referència a aquest Plenari. Deia així: “Inclourem entre les competències del Plenari dels Infants la DECISIÓ sobre una part del pressupost que afecten a la infància i adolescència”.

Plenari dels Infants

Plenari dels Infants


A les conclusions, tant el infants com els joves heu detectat problemes: coses a millorar a la ciutat. Però us imagineu que, a més a mes de fer-ne suggeriments, aquest plenari tingués la possibilitat, i la responsabilitat, de decidir què es prioritari? Arribaríeu a consensos entre instal·lar terra de goma als parcs infantils o fer un carril bici de qualitat que arribi als instituts?
Plenari Infants Paeria 16 juny 2

Plenari dels Infants


Ara, els adults decidim per vosaltres i, en massa ocasions, imposem solucions.
Em comprometo a que els vostres suggeriments siguin estudiats o per la Assemblea, el nostre Plenari, o per les comissions de treball, grups en que ens organitzem. Però no voldria acabar sense dir-vos que lluitarem per defensar la convivència entre tots, i totes. Lluitarem envers l’assetjament escolar o qualsevol altra manifestació intolerància per a que ningú us impedeixi viure.
Perquè tot es possible, si ho fem entre tots i totes”.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest