El govern tira endavant el projecte de Les Basses sense cap modificació per garantir-ne el gaudi públic

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , .

L’expedient aprovat reserva tot l’espai amb més arbrat i equipaments i amb millors accessos per a l’ús privatiu d’un càmping i deixa com a parc públic la zona més degradada sense cap pla per regenerar-la.

El projecte tira endavant amb el suport de les dretes de govern i de l’oposició (Junts, PP, regidors no adscrits de Ciutadans i de Junts) i el vot també favorable d’ERC. Lamentem que el govern liderat per ERC no hagi incorporat cap de les modificacions que proposàvem per fer compatible el càmping amb un parc públic de qualitat per al gaudi de la gent de Lleida.

El PSC s’absté de defensar l’ús públic.

El govern torna a presentar un expedient que s’oblida de l’ús públic de Les Basses

El comúdelleida ha votat en contra de l’expedient de les Basses, després de comprovar que el govern no ha inclòs cap de les modificacions que el grup havia proposat. L’expedient del pla per a Les Basses havia quedat sobre la taula en el ple d’octubre davant les reserves que havíem manifestat diversos grups de l’oposició i ara es tornava a votar en el marc de la comissió de polítiques d’urbanisme, d’habitatge i de transició ecològica.

Les propostes del comú tenien com a objectiu garantir que el parc de les Basses tingués, junt al càmping privat, una zona pública de qualitat, amb vegetació i equipaments que en permetessin un ús públic adequat. Però el regidor d’urbanisme, Toni Postius, ha presentat un projecte només amb modificacions menors, que continua oblidant les mesures per fer de Les Basses un conjunt de càmping, parc públic i zona esportiva de qualitat.

La recuperació del Parc de Les Basses figurava al pacte d’Entesa, però sorprèn veure que ERC s’avé a una recuperació que és només per a la part d’ús privatiu del parc, mentre que no es preveu cap mesura per a que la part pública tingui també condicions d’arbrat i d’equipaments per al lleure de la gent de Lleida.

Les propostes que el govern d’ERC i Junts no ha tingut en compte

El comúdelleida va traslladar al govern les següents propostes, que no s’han tingut en compte:

  1. Modificar la delimitació de les zones previstes al pla, per incloure part de la zona arbrada amb més valor paisatgístic a la zona d’us públic del futur parc de les Basses.
  2. Introduir de forma explícita als documents les mesures correctores i d’arranjament de la zona més degradada que ocupen les antigues piscines cobertes amb runa i terra i unes finques actualment de propietat privada, conreades i sense cap arbre, per integrar-se al a zona de Càmping o la zona s’ús públic en condicions adequades de gaudiment. Tant d’arbrat, zona verda, equipaments de lleure com zona de pícnic i gespa, barbacoa, bany públic i gestió de residus.
  3. Revisar les previsions d’inversió, el període de concessió i les condicions econòmiques, per tal de tenir en compte aquest conjunt d’actuacions al parc territorial.
  4. Reordenar les entrades al parc i les zones d’aparcament per tal de facilitar l’accés al futur parc d’ús públic amb comoditat amb transport públic, bicicleta i vehicle privat.

 

Més informació:

Les Basses: un parc per a la gent de Lleida?

Qualsevol projecte per a Les Basses ha de garantir espai per al lleure d’ús públic i zones verdes públiques de qualitat

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest