Les entitats socials de l’església ens emplacen a un consens en l’atenció a les persones vulnerables

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

Laura Bergés i Sergi Talamonte van assistir a l’acte convocat per les entitats d’Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Salesians Sant Jordi per presentar als partits polítics les seves propostes socials d’atenció a les persones vulnerables, de cara a les eleccions municipals que tindran lloc el mes de maig vinent.

Les tres entitats del tercer sector han presentat la necessitat de col·laboració i confiança mútua entre tots els partits implicats per avançar cap a un projecte social de ciutat. Aportant iniciatives per una millor coordinació amb l’administració municipal, amb la creació d’òrgans de coproducció amb les polítiques públiques. Les entitats també reclamen una millora del sistema de finançament i una aposta seriosa pel treball en xarxa.

És veritat que l’Ajuntament ha d’assumir el lideratge que li toca, com administració responsable i amb recursos i amb tota la infraestructura que té, però hi ha d’haver un treball comunitari amb totes les entitats que treballen amb el tercer sector“, expressava la cap de llista, Laura Bergés.

A més el comúdelleida, ha posat relleu que cal un treball comunitari de veritat, i no simple trobades per intercanviar informació , com s’ha repetit altres vegades. Per això des del comúdelleida es proposa reforçar els equips de dinamització d’aquest treball en conjunt i fer una gestió més executiva.

Inclusió i habitatge

Amb les diferents propostes, les entitats han marcat la importància de la inclusió i la lluita contra les desigualtats i la pobresa, a més del dret a l’habitatge, l’energia i el treball digne. Pel que fa a l’accés a l’habitatge, les entitats reclamen un parc suficient d’habitatge social i ampliar la disponibilitat d’habitatges d’emergència. Així mateix, disposar d’un alberg municipal i pensar en un model d’atenció per a les persones sense llar partint de la base de recursos existents.

En la mateixa línia, el comúdelleida reivindica un model d’atenció al sensellarisme que prioritzi l’allotjament a pisos, complementar amb dos equipaments col·lectius, un orientat a processos d’inclusió i un de baixa exigència. També recuperar l’impuls de les polítiques d’habitatge per ampliar el parc públic i la xarxa de lloguer social.

Informació relacionada

Proposta per fer front a la bretxa digital en l’atenció social

Compromís per les polítiques d’inclusió social i atenció a la campanya agrària

Aprovada la cessió de sòl per habitatge cooperatiu que vam impulsar des de govern

Preocupades per la falta d’impuls a polítiques d’habitatge i de serveis socials que responguin a la desigualtat creixent

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest