Les obres majors permeses per la Paeria a Biloba posen interessos d’empresaris per davant de l’interès general

Posted on Posted in Notícies and tagged .

El Comú de Lleida ha constatat que, des de fa uns dies, segueixen les obres majors a la discoteca Biloba, malgrat que la Generalitat va advertir la Paeria al mes de març que una part de la construcció està en el radi d’influència d’Hidrocarburos CLH, afectat per la normativa de seguretat d’accidents greus. En la finca on s’ubica la macrodiscoteca s’hi estan fent -darrera un mur perimetral d’uns 3 metres- obres majors de fonaments, forjats i murs de separació d’espais, entre d’altres intervencions més enllà del permís concedit. Des del Comú no entenem la inacció de l’ajuntament i exigim a l’equip de govern que actuï amb responsabilitat, vetllant pel compliment d’una instrucció interna de la Generalitat que ja s’ha posat en coneixement de la Paeria, i insti a l’aturada immediata de les obres. Amb aquesta finalitat hem presentat una instància a la Paeria perquè l’alcalde es doni per informat d’aquests fets.

Obres a la discoteca Biloba (2 de juny de 2016)

Obres a la discoteca Biloba (2 de juny de 2016)


Hem constatat que la Paeria encara no ha concedit la llicència d’obres majors, que segueix paralitzada. La concessió d’aquesta llicència considerem que seria temerària per a la ciutat, ja que es vulneraria la normativa de seguretat d’accidents greus. A més, podria obligar la Generalitat a portar la Paeria als jutjats per incompliment de normes urbanístiques. Si el procés judicial -que podria ser llarg- acabés amb el tancament de la discoteca, els promotors tindrien la opció de presentar una demanda patrimonial per danys i perjudicis contra l’Ajuntament com a responsable d’haver-los donat una llicència il·legal, optant a una indemnització milionària per danys patrimonials. En resum, concedir una llicència d’obres que vulnera la normativa de la Generalitat podria obligar la Paeria a indemnitzar Biloba tant pel cost de les obres com pel lucre cessant, és a dir tot el que l’empresa deixi de guanyar per l’actuació de l’administració municipal.
Obres a la discoteca Biloba (31 de maig de 2015)

Obres a la discoteca Biloba (31 de maig de 2016)


Ens preguntem quins motius té l’equip de govern i el tinent d’alcalde de l’àrea d’urbanisme, Fèlix Larrosa, per actuar així, posant els interessos d’un grup empresarial per davant de l’interès general de la ciutat.
El Comú portarà la qüestió a la propera comissió d’Urbanisme
El Comú exigeix l’aturada immediata de les obres i així ho hem demanat via instància a l’alcalde. Traslladarem també la petició a la propera Comissió Informativa d’Urbanisme, on demanarà resposta al cúmul d’interrogants que hi ha sobre la construcció de la macrodiscoteca Biloba.
Atès que no s’ha concedit la llicència d’obres majors, cal instar a que s’aturin avui mateix les obres i iniciar el corresponent expedient sancionador per les intervencions sobre el terreny realitzades sense llicència des que la Paeria va aturar les obres al mes de març. Cal establir -a partir del que determini l’expedient d’aturada d’obres del març- quines obres majors s’han portat a terme des d’aleshores.
En cas que -com tot indica- s’acabi concedint la llicència d’obres majors, l’equip de govern podria estar incorrent en un possible delicte de prevaricació, ja que incompliria una instrucció de seguretat que la Generalitat ja ha comunicat al consistori. En aquest supòsit, l’equip de govern hauria d’exposar els arguments jurídics sobre els quals sustenta una decisió com aquesta.
Obres a la discoteca Biloba (2 de juny de 2016)

Obres a la discoteca Biloba (2 de juny de 2016)


Obres a la discoteca Biloba (31 de maig de 2015)

Obres a la discoteca Biloba (31 de maig de 2016)


Obres a la discoteca Biloba (31 de maig de 2015)

Obres a la discoteca Biloba (31 de maig de 2016)


Dipòsits d'Hidrocarburos CLH propers a la discoteca Biloba

Dipòsits d’Hidrocarburos CLH propers a la discoteca Biloba

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest