L’ètica en la contractació pública i la reducció de les retribucions als càrrecs públics, principals reclamacions al cartipàs de la Paeria

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

El comú, que tampoc no considera que s’hagi de reconèixer la figura de cap de l’oposició, planteja l’abstenció a la votació del cartipàs.

El comúdelleida s’abstindrà en la votació del cartipàs després que s’hagin acceptat diverses de les seues esmenes, presentat, que posen l’accent en l’ètica de la gestió pública. La major part de les vuit esmenes plantejades pel grup representat per Laura Bergés fan referència a l’ètica en la contractació pública, així com a la reducció de despesa en les retribucions a càrrecs públics.

El Comú també s’oposa a que es reconegui la figura de cap de l’oposició. “No creiem que cap representat d’un partit pugui exercir com a cap del conjunt de l’oposició, que és diversa, i menys en un consistori on hi ha tres grups amb el mateix nombre de regidors”, ha explicat Laura Bergés.

Mecanismes de control davant possibles irregularitats en la gestió pública

El Comúdelleida proposa que es disposi d’un registre únic, voluntari i municipal d’empreses perquè se’ls comuniquin les ofertes de contractació menor perquè hi puguin concórrer, així com d’un mecanisme de control del volum de contractes menors acumulats per cada empresa. També es proposa seguir considerant com a despesa menor els contractes inferiors a 3.000 euros, en lloc dels 5.000 que es proposen en el projecte de cartipàs. Bergés és de l’opinió que “cal millorar la supervisió de la despesa menor incorporant les propostes de control d’aquest tipus de despesa que es van elaborar arran del cas d’acumulació de factures menors en una sola empresa”.

En la línia de garantir mecanismes d’ètica en la gestió pública, el Comú també demana que s’incorpori en les funcions de la regidoria de Bon Govern el manteniment del Sistema Intern d’Informació, per facilitar la detecció d’eventuals pràctiques irregulars en la gestió pública de l’ajuntament i protegir les persones informants de les dites pràctiques.

Contenció de les retribucions als càrrecs públics

Pel que fa a les retribucions dels càrrecs electes, el Comú proposa una reducció del 5%, que també fa extensiu a les figures del cap de gabinet i del coordinador d’alcaldia. En el cas dels assessors tècnics especials, la reducció proposada és del 19%, ja que el PSC ha incorporat un increment del 14% en la retribució d’aquests càrrecs. En aquest sentit, el Comúdelleida valora que les retribucions a càrrecs electes a Lleida estan per sobre d’altres ciutats de mida similar i que és del tot injustificada la pujada del 14% de la retribució, fins als 55.249€, als assessors tècnics.

No ens sembla justificat que uns càrrecs de confiança política acabin cobrant més que els propis regidors de govern als qui han d’assessorar”, ha valorat la regidora del Comúdelleida.

Si prosperessin les esmenes del Comú, també es rebaixaria un 5% el sou del personal directiu, del 10% als directius de l’EMAU i el CNC i del 5% al Consorci del Turó de la Seu Vella i a Mercolleida.

El govern, però, ja ha anunciat que no accepta aquestes propostes de rebaixa en les retribucions.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest