L’Oficina Local d’Habitatge reobre amb cita prèvia aquest dijous i gestionarà ajuts de fins a 450 euros mensuals per a lloguer a persones en vulnerabilitat

Posted on Posted in Ciutat per viure and tagged , .

Per garantir les mesures necessàries en la situació sanitària actual, l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) reobrirà dijous, de 9 a 14h, l’atenció al públic amb un sistema d’atenció presencial mitjançant cita prèvia per reduir l’aforment de l’oficina i evitar possibles aglomeracions en els accessos. La cita prèvia, que es pot concertar via telefònia al 973700606 o al correu emu@paeria.es, limitarà l’aforament de l’OLH a quatre persones en espera. Serà obligatori per als usuaris assistir a la cita amb mascareta.

“En una situació on moltes famílies ja ho estan passant malament, des de l’OLH facilitem que la ciutadania pugi beneficiar-se dels ajuts al lloguer, acompanyant-los en tot el procés de sol·licitud i dedicant especial atenció a les persones en situació de vulnerabilitat”, ha resumit el regidor d’habitatge, Sergi Talamonte.

Aquest dilluns s’han publicat al DOGC els ajuts per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social del la COVID-19 en els lloguers d’habitatge habitual, adreçats a persones en situació de vulnerabilitat provocada per la pandèmia de la COVID-19 i per ajudar-les a fer front al pagament total o parcial de la renda de lloguer o a la cancel·lació total o parcial dels microcrèdits. Poden ser beneficiaries d’aquest ajut les persones que disposin d’un contracte de lloguer i que constitueixi el seu habitatge habitual.

Segons les bases de l’ajut es considera situació de vulnerabilitat sobrevinguda a causa del Covid-19:

  • Haver passat a estar en situació d’atur
  • Estar en Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO),
  • Haver vist reduïda la jornada de treball per motius de cures, en cas de ser empresari o altres circumstàncies similars que suposin una pèrdua d’ingressos.
  • El conjunt dels ingressos dels membres de la unitat familiar, en el mes anterior a la sol·licitud de l’ajut no poden ser superiors a 1.613,52 euros mensuals. No obstant això, aquest màxim s’amplia a 2.151,36 euros mensuals quan la unitat familiar, que està composta pels cònjuges i els seus descendents sota tutela que conviuen junts, tinguin a càrrec algun membre amb una discapacitat reconeguda superior del 33% (intel·lectual) o al 65% (sensorial o física) o amb una malaltia greu que l’incapaciti per a treballar.
  • La renda de lloguer, més les despeses i subministraments bàsics de l’habitatge (llum, gas, gasoil per a la calefacció, aigua, telefonia i quota de la comunitat) han de ser superior o igual al 35% dels ingressos nets de la unitat familiar.

La quantia màxima de l’ajut a Lleida és de 450 euros mensuals i les sol·licituds es poden presentar preferentment a través de mitjans electrònics a:

https://web.gencat.cat/es/tramits

O a l’Oficina Local d’Habitatge sempre que s’hagi concertat cita prèvia.
Les bases es poden descarregar a la web http://emu.paeria.cat/

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest