Malgrat la crisi, l’EMU compleix els terminis per reestructurar el deute i generar estalvi

Posted on Posted in Ciutat per viure, Notícies, Paeria.

L’Empresa Municipal d’Urbanisme ha aconseguit l’objectiu que s’havia marcat de signar durant el mes d’abril el refinançament del deute de l’empresa, generant un estalvi global de 3,3 milions d’euros. Malgrat l’enorme dificultat de gestió per la crisi del Covid19, l’EMU ha complert amb els terminis exigents que s’havia fixat i avui ha completat el procés de reestructuració del deute, permetent així estalviar el mig milió d’euros mensual en quotes d’amortització d’interessos que suposaven els crèdits anteriors. El compliment del termini fixat evita a l’Ajuntament haver de fer cap bestreta addicional per afrontar pagaments i complir amb el Pla de Sanejament Econòmic i Financer de l’EMU aprovat el passat mes de març. Aquest fet genera un estalvi que suposa més recursos per afrontar la crisi.

La signatura d’avui divendres de l’acord de reestructuració del deute amb CaixaBank, en el qual hi han estat presents l’alcalde Miquel Pueyo, el president de l’EMU Sergi Talamonte, i el director de Banca d’Institucions de la Caixa, Joaquim Macià, permetrà a l’Empresa fer front a les quotes dels préstecs i fer viable les polítiques d’habitatge. L’acord de reestructuració del deute dona compliment al Pla de Sanejament Financer aprovat pel consell d’administració i per la Junta de l’EMU.

“Malgrat totes les dificultats per la crisi hem aconseguit tirar endavant la reestructuració del deute en el termini fixat i estalviar a l’EMU 3,3 milions d’euros respecte a la situació d’endeutament anterior, que han de servir per fer front a la crisi que ja tenim a sobre” ha resumit el president de l’EMU Sergi Talamonte, qui ha afegit: “Mentre altres van endeutar l’EMU, nosaltres fem realitat avui un refinançament del deute per fer viable l’empresa”.

El refinançament de 42 milions d’euros comporta uns interessos més avantatjosos i un allargament de terminis que redueix substancialment les quotes de crèdits que es pagaven fins ara. Es genera un estalvi global de 3.096.000 € en interessos, es redueix la càrrega financera anual i, en definitiva, la injecció econòmica de l’Ajuntament a l’empresa. Pel que fa al total de deute de l’EMU amb entitats financeres, el capital pendent d’amortització és de 49.417.000€. La quota anual passa de 6,4 M€ a 3,1 M€ per al 2020.

Talamonte i Pueyo han assistit a la signatura del refinançament aquest divendres

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest