Manifest de condemna a les agressions feixistes i a qualsevol tipus de violència per motius ideològics a Lleida

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , .

La violència, sigui del tipus que sigui, no és mai una solució, ni el camí, ni la drecera, sinó el fracàs de la vida en democràcia. Per això, la democràcia ha de condemnar, denunciar i prevenir totes les formes de violència.
Tots i totes les aquí presents condemnem l’atac feixista contra un noi de 18 anys de la Bordeta el passat dia 5 de maig per part de quatre joves d’ideologia neonazi.
Concentració antifeixista 1
Volem condemnar aquest fets com a actes gravíssims, i que ningú ho dubti que els perseguirem i donarem tot el suport necessari a les accions judicials endegades i a l’acusació particular de la família, per tal que siguin considerats i jutjats com a delictes molt greus, més enllà del propi delicte de lesions.
Aquest fet no només és un atemptat contra un noi, sinó contra tota la ciutadania, contra la mateixa democràcia, i contra els valors que la sostenen.
Hem d’entendre aquest atacs com una gravíssima amenaça als més elementals principis de convivència i, en conseqüència, actuarem amb tota la contundència que estigui a l’abast de la Paeria per tal d’assegurar una resposta pròpia de les institucions, a l’alçada de la gravetat que el fets demanen.
Concentració antifeixista 2
Així mateix, ens oferim a la família de la víctima per tal de col·laborar amb ella, ajudar-la i acompanyar-la en tot allò que necessiti en aquests moments tant durs. I, també, demanem a la justícia que actuï amb la màxima celeritat a l’hora de jutjar als presumptes agressors.
En aquests moments ens pertoca rebutjar amb contundència la violència neonazi i feixista, i qualsevol altre tipus de violència ideològica. I també preocupar-nos, com a ciutadania i com a institucions, per l’existència, a la nostra ciutat i a altres, de grups organitzats al voltant d’aquestes velles ideologies totalitàries que atempten contra la humanitat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest