Manifest dels comuns catalans i organitzacions afins en suport a la candidatura d’En Comú Podem

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies and tagged , , , .

Des de les candidatures En Comú municipals de tot Catalunya, juntament amb altres grups locals, hem signat un manifest de suport a En Comú Podem per a les pròximes eleccions del 26 de juny. Un manifest on els comuns catalans i les organitzacions ciutadanes apostem per la confluència que representa En Comú Podem.

Comuns de Lleida han presentat el manifest suport a ECP

Comuns de Lleida han presentat el manifest suport a ECP


Manifest Guanyem el canvi En Comú
Els comuns catalans i les organitzacions ciutadanes sotasignats volem manifestar públicament el nostre suport a la candidatura d’En Comú Podem per a les properes eleccions generals de l’Estat Espanyol.
Estem convençuts i convençudes que els processos d’organització ciutadana que s’estan produint a multitud de ciutats i municipis catalans són la llavor d’una transformació profunda de la societat catalana i creiem fermament que el món municipal i proper a la ciutadania és i serà un àmbit decisiu en la construcció d’alternatives polítiques i l’obertura de processos constituents. Aquests processos de transformació s’estan produint també a la resta de l’Estat Espanyol i a Europa, amb diferents models de confluència de ciutadania mobilitzada i forces polítiques amb iniciatives com les Marees gallegues o l’articulació a nivell Europeu entorn del Plan B-Europa, entre d’altres.
Som conscients que els processos de transformació social des de la base són lents i han de construir-se a partir de mecanismes oberts que permetin aproximar-se a diverses sensibilitats polítiques, eixamplant així la base social que els dóna suport. Això requereix formes d’intervenció en la política institucional que s’adaptin als diferents àmbits d’actuació: des dels Ajuntaments, on es pot avançar més en formes de democràcia participativa, horitzontal i oberta; als Parlaments Català i Europeu o al Congrés i Senat espanyols, on es requereixen altres formes de coordinació i participació.
És per això que, per a les eleccions generals espanyoles, que, ens agradi o no, són cabdals per a Catalunya, apostem per la confluència que representa En Comú Podem, i que se suma a una aliança plurinacional que aposta clarament per la regeneració democràtica, el canvi de polítiques econòmiques a favor del 99%, i el dret a decidir.
Des del municipalisme i l’esperit ciutadanista entenem doncs que En Comú Podem, colze a colze amb altres confluències diverses d’arreu de l’estat, és una eina electoral potent per canviar la composició del Congrés i el Senat i guanyar al Partit Popular. Entenem, per tant, que és una oportunitat que no podem desaprofitar.
El suport a En Comú Podem per part dels Comuns i altres organitzacions sotasignants suposa també que la candidatura d’En Comú Podem ha d’assumir el compromís d’impulsar dins de la coalició electoral, els mecanismes de transparència interna, coordinació territorial i participació ciutadana directa que permetin avançar cap a un model de confluència com el que s’està impulsant des dels municipis i grups locals: obert a la participació d’independents i altres col·lectius en la presa de decisions, amb validació i control ciutadà de l’acció política, formes més horitzontals i obertes d’organització, amb el consens com a prioritat davant les votacions per quotes i amb una coordinació que respecti l’autonomia dels diferents territoris.
Per tot això, donem suport a la candidatura d’En Comú Podem per a les eleccions generals i seguirem treballant per a cercar confluències àmplies i diverses en les eleccions municipals i catalanes que ens permetin impulsar des de les institucions una nova forma de governar al servei de la gent.
El 26 de juny tornem a tenir una nova oportunitat i ens deixarem la pell per ‘Guanyar el Canvi’.
ECP En Comu Podem Guanyem el canvi
Us hi podeu adherir aquí
Adhesions Manifest suport ECP fins al 8 de juny:
Terrassa en Comú
Comú de Lleida
Constituents en Comú
Sant Adrià en Comú
Junts per Vallirana
Calafell en Comú
Badia en Comú
Vilafranca en Comú
Acció Ciutadana de Santa Coloma de Cervelló
Tarragona en Comú
Batega per Blanes
Comú de Tàrrega
Comú de Solsona
Olot en Comú
Cabra en Comú

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest