Mentre Paeria i Generalitat exhibeixen deixadesa, Pinyana segueix en barracons

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , , .

La Generalitat ni tan sols ha iniciat la redacció del projecte de l’escola Pinyana mentre la Paeria ha trigat més de mig any a posar en marxa la cessió del solar on s’ha de construir l’edifici. La comunitat educativa assisteix a l’espectacle de dos administracions que es tiren els plats al cap mentre dels barracons de Pinyana sortirà el curs que ve la primera promoció d’alumnes, que hauran estudiat 9 anys sense edifici.
El Comú de Lleida ha constatat en l’expedient de cessió del solar per a la construcció que el passat 3 de maig ja va entrar al registre de la Paeria la petició de la Generalitat per disposar de la documentació necessària per posar en marxa la cessió. Davant el silenci de l’ajuntament, la Generalitat va reiterar la petició el passat 7 de setembre.
Malgrat que públicament es va comprometre amb el projecte, la Paeria ha trigat més de 6 mesos a posar en marxa aquest tràmit. Deixadesa inexplicable de l’equip de govern i deixadesa d’Ensenyament de la Generalitat, que podria haver guanyat temps iniciant la redacció del projecte tan bon punt es van fer la foto anunciant-lo.
El Comú ja va demanar al ple d’octubre de 2015 que la Paeria desencallés la construcció de l’edifici, però l’esmena es va tombar amb els vots en contra de PSC, Cs i PP. La consellera i l’alcalde van tenir més pressa a fer-se la foto que a fer la feina que cal per construir la solució.

Visita de l'alcalde Ros i la consellera Ruiz a l'escola de Pinyana (31 març 2016)

Visita de l’alcalde Ros i la consellera Ruiz a l’escola de Pinyana (31 març 2016) Foto de Paeria


L’agrupació d’electors demanarà explicacions en seu plenària sobre aquest retard i exigeix màxima celeritat a totes les administracións perquè aquesta nova infrastructura de l’educació pública de la nostra ciutat sigui una realitat. Pensem que els anys de reivindicació de la comunitat educativa en una qüestió flagrant com aquesta mereixen més respecte i atenció per part dels servidors públics, siguin de la Paeria o de la Generalitat.
Més info:
El Comú aposta per no tancar cap escola pública i celebra que es construeixi un nou centre
Petició de la Generalitat presentada al mes de Maig:
Petició de la Generalitat presentada al mes de Maig

Petició de la Generalitat presentada al mes de setembre:


Petició de la Generalitat presentada al mes de setembre

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest