Més contracte de radars tot i els incompliments?

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

Davant la finalització del contracte de radars i semàfor vermell que la Paeria va signar fa més de 4 anys amb la UTE Arnó SICE, el Comú de Lleida demana a l’equip de govern que abandoni la opacitat que ha envoltat des del primer dia aquest contracte i que expliqui a la ciutadania què ha negociat amb la concessionària i què farà.
A preguntes del Comú admeten que la concessionària no ha completat les inversions en seguretat vial que ha de fer per contracte, i que és requisit per una possible pròrroga. La Paeria no ens ha facilitat les inversions de la concessionària, que al 2015 encara tenia pendents millores en seguretat vial per 270.456 €.
L’alcalde no hauria d’amagar-se més i hauria d’assumir responsabilitats per haver fixat inicialment el límit en 65 km/h, motiu principal pel qual la concessionària va endegar un contenciós administratiu contra la Paeria. El Comú de Lleida ha supervisat aquest litigi i ha constatat que la reclamació es troba aturada: fa un any la UTE va sol·licitar la suspensió del judici per 60 dies “en vies d’arribar a un acord” i al gener el jutjat va arxivar de forma provisional el judici.
Exigim que s’imposin a la concessionària les penalitzacions contemplades, i pensem que estem davant d’una oportunitat per començar a fer bé les coses. Entenem que els tècnics en mobilitat han de determinar si el servei de radars i semàfor vermell és necessari per millorar la seguretat a la ciutat. En cas afirmatiu, apostem per fer per via d’urgència l’estudi previ per municipalitzar tots els elements d’aquest servei públic.
Concloem que les negociacions fetes durant els darrers mesos no han buscat el bé comú dels veïns i veïnes de Lleida ja que la demanda per lucre cessant d’un milió d’euros sembla ajornada a canvi, suposadament, d’una pròrroga per 2 anys a una UTE que ni tan sols ha complert les inversions compromeses en 4 anys.
Comú de Lleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest